Sănătate

Situație critică la Spitalul Clujana. Din 17 locuri la ATI, doar 6 funcționează:„Sunt medici infectați și funcționează restrâns”

Clujana a devenit spital destinat cazurilor de COVID-19, dar cu toate acestea locurile sunt insuficiente pentru toți pacienții care sunt confirmați zilnic. Și personalul medical lipsește.

Situație critică la Spitalul Clujana. Din 17 locuri la ATI, doar 6 funcționează:„Sunt medici infectați și funcționează restrâns” Situație critică la Spitalul Clujana. Din 17 locuri la ATI, doar 6 funcționează:„Sunt medici infectați și funcționează restrâns”

 

 


Chiar dacă Spitalul Clujana a devenit unitate medicală destinată tratării bolnavilor de COVID-19, locurile pentru toți cei infectați încă sunt insuficiente.

 


„Sper ca oamenii să înțeleagă gravitatea situației în care ne aflăm și încet, încet să scădem presiunea de pe sistemul medical care în continuare este la capacitate maximă. Chiar dacă noi am deschis Spitalul Clujana, am spus asta și când l-am deschis, asta nu înseamnă că sunt suficiente locuri pentru toți cei care sunt confirmați pozitiv în fiecare zi”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean, la întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Spitalul a devenit și focar de COVID-19 în urma infectării mai multor cadre medicale de la Terapie Intensivă. Astfel, personalul medical lipsește cu desăvârșire.


Din această cauză, doar 6 locuri sunt funcționale la ATI din cele 17 de care dispune spitalul.

„Spitalul Clujana are aproximativ 100 de locuri destinate pacienților cu COVID-19 la secțiile normale și 17 locuri la Terapie Intensivă, în care în momentul de față funcționează doar 6 pentru că așa cum v-am informat zilele trecute avem acolo un focar în rândul personalului medical de Terapie Intensivă, și lucrul acesta permite funcționarea într-o formulă mai restrânsă a secției. Din 17 paturi, funcționează 6 în momentul de față”, a mai susținut prefectul.


Pentru a putea face față tuturor cazurilor de COVID-19, la Clujana se va suplimenta cu personal medical din alte unități medicale. Astfel, capacitatea la care funționează va putea crește, iar paturile care au rămas libere vor putea fi folosite.

CITEȘTE ȘI:


FOCAR de COVID19 la Spitalul Clujana! 12 angajați de la ATI s-au infectat

 

EXPLOZIE de infectări cu coronavirus, la Cluj. Spitalul Clujana va fi transformat în spital COVID-19!

 

abonare newsletter