Sănătate

Cluj-Napoca, aproape de CARANTINĂ! Rata de infectare a crescut: „Vom ajunge în scurt timp să depășim trei la mie”

Cluj-Napoca se află la un pas de carantină, deoarece rata de infectare cu COVID-19 a crescut în mod semnificativ în ultima perioadă - 2,18 la o mie de locuitori!

Cluj-Napoca, aproape de carantină! Rata de infectare a crescut. „Vom ajunge în scurt timp să depășim trei la mie” Cluj-Napoca, aproape de carantină! Rata de infectare a crescut. „Vom ajunge în scurt timp să depășim trei la mie”

 

 


Municipiul Cluj-Napoca este foarte aproape să intre într-o nouă carantină, după ce rata de infectare cu coronavirus a crescut alarmant.

 


Rata de infectare în Cluj-Napoca este în prezent de 2,18 la o mie de locuitori. Situația s-a agravat în ultima perioadă din cauza mai multor focare de infecție cu coronavirus.

Printre focarele COVID-19 de la Cluj, se numără și cel de la Strada Piezișă care a stârnit infectări și în alte părți. Pe lângă acest loc, mai există focare la spitalele clujene, la echipajele de intervenție de pe ambulanță și la Opera Maghiară.


„Situația este una mai mult decât îngrijorătoare, alarmantă chiar. Astfel că, aceste măsuri sunt absolut necesare, mai ales că au fost stabilite la nivel național prin hotărâre de guvern. (...) La cum se mișcă lucrurile și cum evoluează cifrele, vom ajunge în foarte scurt timp și la nivelul municipiului Cluj-Napoca în jurul cifrei de trei cazuri la o mie de locuitori. După ce depășim această cifră, sigur că intrăm cu alte scenarii, alte măsuri și restricții. Putem lua în calcul inclusiv carantinarea”, a declarat prefectul Mircea Abrudean, joi 15 octombrie.

Rata de infectare în orașele din județul Cluj

-Cluj-Napoca - 2,18
-Dej - 2,10
-Turda 0,76
-Câmpia Turzii - 1.76
-Huedin - 0,95
-Gherla - 4,24


Apelul prefectului: „Purtarea măștii peste tot în spațiile deschise, o recomandare fermă”

Prefectul dă un semnal de alarmă clujenilor și le recomandă să poarte masca în toate spațiile deschise. Deși masca a devenit o „obișnuință” de multe ori pentru clujeni în spațiile aglomerate, Mircea Abrudean îi sfătuiește să o poarte în toate spațiile de acest fel.

„Cu toate astea, rugămintea și apelul către clujeni se referă la purtarea măștii peste tot în spațiile deschise este o recomandare fermă, am putea spune, pentru că obligația o putem institui doar când depășim trei cazuri la mia de locuitori. Sigur că putem observa că în Cluj-Napoca, purtarea măștii în spații deschise a devenit o obișnuință. În mare parte din locurile aglomerate se poate vedea asta, dar evident ar fi de dorit să se întâmple peste tot. În curând vom ajunge să instituim și această obligație, pentru că la cum evoluează numărul cazurilor, vom  ajunge la 3 incidențe la mia de locuitori în scurt timp”, adaugă prefectul.


Zilnic, în județul Cluj se realizează peste 2.000 de teste, aproximativ 40% făcute la cerere.

CITEȘTE ȘI:

Restaurantele, cafenelele și cinematografele se REDESCHID. Vezi care sunt condițiile

 

TOATE unitățile de învățământ din Gherla în scenariul ROȘU

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter