monitorulcj.ro Menu
Educație

TOATE unitățile de învățământ din Gherla în scenariul ROȘU

Toate unitățile de învățământ din Gherla vor trece pe scenariul roșu, din cauza incidenței înregistrate la mia de locuitori.

toate-unitatile-de-invatamant-din-gherla-in-scenariul-rosu

În Municipiul Gherla, toate unitățile de învățământ vor trece la scenariul 3 de funcționare, începând din 16 octombrie, din cauza incidenței înregistrate la mia de locuitori, a anunțat astăzi, Prefectul Mircea Abrudean.

Toate unitățile de învățământ din Gherla își vor desfășura cursurile exclusiv online, din cauza incidenței înregistrate  4,24/1000 de locuitori.


De asemenea, va fi obligatoriu la Gherla purtarea măștii peste nas și gură în toate spațiile publice, de căte toate persoanele și copiii peste 5 ani.

Cele trei scenarii:

scenariul 1 – participare zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.


scenariul 2- participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a opta și a douăsprezecea, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea prin rotație – una sau două săptămâni -  a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.
scenariul 3- participarea tuturor preșcolarilor și a elevilor la activități online.

CITEȘTE ȘI:


Liceul cu Program Sportiv trece în scenariul ROȘU, după ce trei elevi s-au infectat cu COVID19

 

Școlile trec pe SCENARIUL 3 din cauza numărului de cazuri de COVID19 înregistrate la Cluj. Copiii vor face cursuri EXCLUSIV online