Sănătate

Clujul riscă să devină focar de COVID-19! Județul nostru este în topul infectărilor cu noul coronavirus

Județul Cluj riscă să devină focar de COVID-19 dacă răspândirea noului coronavirus. Autoritățile au raportat un număr record de infectări cu virusul Sars-CoV-2.

vulnerabilitate-ridicata-la-raspandirea-virusului-clujul-se-afla-printre-cele-mai-afectate-judete-din-romania vulnerabilitate-ridicata-la-raspandirea-virusului-clujul-se-afla-printre-cele-mai-afectate-judete-din-romania

 

 


Clujul are vulnerabilitate ridicată legată de epidemia COVID-19. Numărul cel mai mare înregistrat de Cluj a fost de 104 de cazuri confirmate pozitiv în 24 de ore.

Clujul și alte 16 județe au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia COVID-19, iar în 17 județe vulnerabilitatea este medie. 174 de focare au fost raportate săptămâna trecută în toată țara, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică.


 

În total, în toată țara sunt 276 de focare, cele mai multe la centre rezidențiale pentru copii sau vârstnici.


Clujul este afectat de coronavirus, iar în ultima perioadă județul s-a aflat în Top 5 cele mai afectate județe din țară. Cel mai mare număr de cazuri înregistrat în 24 de ore în Cluj a fost de 104 cazuri confirmate pozitiv. În urmă cu o săptămână erau doar șase județe cu vulnerabilitate ridicată, acum numărul a ajuns la 17, fruntaș fiind Bucureștiul.

O vulnerabilitate ridicată este în județele  Alba, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea și Vâlcea.


Rata de infecție a crescut spre 10%, în timp ce aproximativ 60% din paturile destinate pacienților COVID sunt deja ocupate.

-În săptămâna 28 septembrie - 4 octombrie, 36.8% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Iași, Bacău, Neamț si Cluj.
-1 din 25 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
-81.4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60.1% din decese au fost la bărbați.
-95.3% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Focarele de COVID-19 din Cluj înregistrate în ultima perioadă

Focarul de la Aghireș -24 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19 la o fabrică din Aghireșu. Numărul total de angajați testați a fost de 75.


Focarul din Gherla - la o fabrică de mobilă au fost depistați pozitiv 17 angajați. Fabrica s-a închis pentru decontaminarea spațiilor.

Focarul din Dezmir- Iar cel mai mare focar s-a înregistrat la un centru de vârstnici din Dezmir, comuna Apahida, unde au fost depistate 48 de persoane infectate cu noul coronavirus. Acești oameni au vârste cuprinse între 68 și 92 de ani.

Focarul de la Câțcău – au fost depistate încă 24 de cazuri de coronavirus la căminul de vârstnici de la Câțcău, unde a fost declarant focar de infecție.

Sursa: INSP

CITEȘTE ȘI:

De ce a explodat numărul de cazuri COVID-19 în județul Cluj?

Ultimele Stiri
abonare newsletter