Sănătate

Arafat, apel către părinți și bunici: „Au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii”

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut apel la părinții și bunicii elevilor, să păstreze măsurile de protecție și când așteaptă la porțile școlilor.

Arafat, apel către părinți și bunici: „Au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii” Arafat, apel către părinți și bunici: „Au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii”

 

 


Șeful DSU, Raed Arafat, a observat după prima săptămână cursuri că elevii respectă regulile impuse de autorități cât timp sunt la școală, însă, atunci când ies din incinta unității de învățământ, de multe ori sunt așteptați de adulți care nu respectă măsurile.

 


„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Secretarul de stat a mai spus: „Fără să generalizăm, poveștile s-au văzut din anumite școli nu înseamnă că sunt la toate școlile. Trebuie să fie o regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii. Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări”.


„Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul”

Raed Arafat avertizează părinții și bunicii pot transmite virusul între ei dacă nu respectă regulile în poarta școlilor.

„Trebuie controlată situația respectivă prin informarea și educarea populației. Să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate”, a punctat șeful DSU


CITEȘTE ȘI

Toți elevii vor face cursuri online, în ziua de după alegeri. Orban: „Avem nevoie de cel puţin o zi pentru dezinfecţie”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter