Sănătate

Proprietarul centrelor de bătrâni în care s-au găsit 93 de cazuri de COVID-19 riscă 2 ani de închisoare

Proprietarul centrelor de bătrâni „Casa Hermina” din Gilău și Dezmir riscă până la 2 ani de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Proprietarul centrelor de bătrâni riscă până la 2 ani de închisoare Proprietarul centrelor de bătrâni riscă până la 2 ani de închisoare

 

 


În ultimele 24 de ore au fost depistate două focare de Covid-19 la centrele de vârstnici „Casa Hermina” din localitățile clujene Dezmir și Gilău. DSP Cluj a identificat 93 de cazuri de infectare la cele două locații, 85 fiind vârstnici rezidenți, în timp ce 8 persoane sunt angați.

 


Conform Art.352, proprietarul centrelor riscă între 6 luni și 2 ani de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor: „Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”, se arată în Art. 352, alin.1.

IPJ Cluj a început o anchetă în acest caz pentru a afla cum a fost posibil ca 93 de persoane să fie infectate în mai puțin de 24 de ore.

Ultimele Stiri
abonare newsletter