Sănătate

Un nou FOCAR de COVID-19 în județul Cluj! 45 de persoane au fost depistate pozitiv într-o singură localitate

Un nou focar de Covid-19 a fost depistat astăzi în județul Cluj, fiind infectate 45 de persoane.

Un nou FOCAR de COVID-19 în județul Cluj! 45 de persoane depistate pozitiv într-o singură localitate Un nou FOCAR de COVID-19 în județul Cluj! 45 de persoane depistate pozitiv într-o singură localitate

 

 


Un nou focar de Covid-19 a fost depistat astăzi la Gilău, acolo unde 45 de persoane au fost depistate pozitiv la un centru de vârstnici.

„Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenți (cu vârste între 65-91 ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele Covid pt evaluarea medicala și stabilirea parcursului terapeutic. In cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP.”, a transmis Mircea Abrudean, prefectul Clujului.


Ieri, în Dezmir, comuna Apahida, s-a descoperit un focar de infecție Covid-19 la  centrul de bătrâni „Casa Hermina”, unde, din totalul de 54 de persoane testate, 48 au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Acești oameni au vârste cuprinse între 68 și 92 de ani.

Județul Cluj a fost al doilea la numărul de cazuri înregistrate ieri la nivel național cu 99 de infectări.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter