Sănătate

4 milioane de doze de vaccin antigripal gratuite pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire

Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătății a demarat prin distribuirea primei tranșe de vaccin la nivel național.

4 milioane de doze de vaccin antigripal gratuite pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire 4 milioane de doze de vaccin antigripal gratuite pentru persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire

 

 


Pentru sezonul gripal 2020-2021, Ministerul Sănătății a achiziționat 3 milioane de doze de vaccin antigripal, care reprezintă o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

 


Vaccinări antigripale gratuite a populației la risc

Asemenea anilor precedenți, repartiția dozelor de vaccin către direcțiile de sănătate publică se va face în mai multe etape. Luni, 14 septembrie, Ministerul Sănătății a început distribuirea primelor 330.000 de doze pe are direcțiile de sănătate publică le vor livra cabinetelor medicilor de familie și unităților sanitare în vederea începerii imunizărilor.

Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie și în luna noiembrie pentru continuarea vaccinării antigripale gratuite a populației la risc.


Până la 4 milioane de doze de vaccin antigripal

 „Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reușit distribuția la timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum și femei însărcinate, conform recomandărilor OMS și ECDC.


Campania de vaccinare gratuită se va derula în cabinetele medicilor de familie și a unităților sanitare cu paturi. De asemenea, luând în considerare situația epidemiologică actuală, Ministerul Sănătății le recomandă oamenilor care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să își achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. Unitățile farmaceutice au obligația de se aproviziona cu doze de vaccin antigripal.

Mai mult, respectarea regulilor de igienă reprezintă o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.


CITEȘTE ȘI:

Obezitatea crește riscul de deces de Covid-19 cu 48%

 

Ce faci când copilul tău se îmbolnăvește? Pași de urmat pentru părinți.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter