Sănătate

Nelu Tătaru, despre reînceperea școlii: „Cel mai important moment de la începutul pandemiei”. Ce se întâmplă dacă un elev e infectat?

Elevii se întorc la școală mâine, după o pauză de 6 luni de la învățământul clasic.

Nelu Tătaru, despre reînceperea școlii: „Cel mai important moment de la începutul pandemiei”. Ce se întâmplă dacă un elev e infectat? Nelu Tătaru, despre reînceperea școlii: „Cel mai important moment de la începutul pandemiei”. Ce se întâmplă dacă un elev e infectat?

 

 


Din cauza cazurilor de coronavirus înregistrate în anumite localități sau pentru că școlile sunt încă în reparații, unii vor participa la ore doar online, de luni.

 


Înaintea deschiderii anului școlar, ministrul sănătății, Nelu Tătaru a transmis un mesaj pentru elevi, profesori și părinți. Spune că începutul școlii este cel mai important moment de la debutul acestei pandemii.

„Toată luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi24.


„Portul măștii este absolut necesar”

El le-a recomandat elevilor, părinților sau bunicilor și profesorilor să poarte mască, atât în interior, cât și în spații deschise.

„Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte.  Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască”, a mai spus ministrul.


În ce situații trebuie închisă școala?

Ministrul Sănătății a exxplicat și în ce situații va fi luată măsura închiderii unei școli.

„În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă. În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a spus Nleu Tătaru.


 

CITEȘTE ȘI

Cum vor merge elevii la școală în Cluj. LISTA COMPLETĂ a școlilor și scenariile după care se vor face cursuri!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter