Sănătate

Coronavirus are și o parte bună! Sezonul gripal va întârzia să apară

Anul acesta, în sezonul gripal, în emisfera sudică, circulația virusului care provoacă gripa a fost de 500 de ori mai mică decât anii trecuți.

Coronavirus are și o parte bună! Sezonul gripal va întârzia să apară Coronavirus are și o parte bună! Sezonul gripal va întârzia să apară

 

 


Odată ce a luat în considerare întârzierea gripei din sud, profesorul Rafila a susținut că și în România virusul gripal va venit mai târziu, poate abia în decembrie.

 


Măsurile de prevenire

Rafila a concluzionat că întârzierea sezonului gripal este un fenomen ce se datorează faptului că oamenii au pus în aplicare diferite măsuri de prevenire pentru combaterea infectării cu noul coronavirus, dar și a altor viruși totodată.

„Ăsta este un lucru foarte bun pentru că, pe de o parte permite o bună pregătire a sezonului gripal, vaccinul se poate administra în integralitate, până la debutul sezonului, și nu ne vom găsi în situația în care să facem campanie de vaccinare în plin sezon gripal”, a explicat profesorul.


Oamenii trebuie să fie precauți în continuare

„Nu are niciun fel de conotație de descurajare a vaccinării, dimpotrivă, trebuie să fim precauți și să înțelegem că doar avem poate ceva mai mult timp la dispoziție, să ne pregătim”, a mai spus el.

Astfel, oamenii trebuie să se vaccineze antigripal, protejându-se atât pe ei înșiși, cât și pe medicii, care nu vor avea de îngrijit afecțiuni mai grave ale virusului.


CITEȘTE ȘI:

36 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore la Cluj

 

România se apropie de 100.000 de cazuri de COVID19

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter