Sănătate

Situație disperată într-un spital COVID din țară. Pacienții, ținuți pe holuri și câte două zile

Un spital COVID din țară nu mai face față din cauza numărului mare de persoane suspecte de COVID-19. Câțiva dintre pacienți, așteaptă pe holuri, pe scaune, chiar şi 2 zile.

Captură ecran Captură ecran

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Ploieşti nu mai face fața numărului mare de persoane suspecte de COVID-19. Pacienții, cu simptome specifice bolii, au ajuns să aștepte în condiții inumane, pe holuri, pe scaune sau chiar pe jos, până la primirea rezultatului la testul PCR.

„Suntem pe creștere cu Prahova, fiecare zi din ce în ce mai multe cazuri, pacienții se adresează acestei untiăți, nu au unde merge mai departe în acest județ, e singurul loc unde pot veni cu simtomatologie acută și suntem obligați să îi tratăm ca urgențe și să îi recoltăm și așteptând chiar și 48 de ore până la obținrea rezultatului PCR”, a declarat  Violeta Tănase, UPU Ploiești, citat de Libertatea.


O cauză este și faptul că la Spitalul Județean Ploiești este un singur aparat de testare. În plus, pacienții critică și condițiile din unitatea medicală.

Județul Prahova a înregistrat până acum 1.323 de cazuri de COVID-19, dintre care 35 au fost confirmate pe 24 iulie. În total, bilanțul din România a ajuns la 42.394 de cazuri, criza COVID-19 atingând un nou vârf, ieri, 24 iulie, când au fost anunțate 1.119 cazuri noi.


CITEȘTE ȘI

Clujul a trecut pragul de 1.000 de infectări cu coronavirus! 24 de cazuri noi

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter