Sănătate

Aplicația care îi detectează pe oamenii care nu poartă mască, inventată de un IT-ist clujean

Un IT-ist din Cluj-Napoca a inventat aplicația care îi detectează pe cei care nu poartă masca de protecție.

Aplicația care îi detectează pe oamenii care nu poartă mască, inventată de un IT-ist clujean Aplicația care îi detectează pe oamenii care nu poartă mască, inventată de un IT-ist clujean

Aplicația creată de tânărul IT-ist clujean, care îi detectează pe oamenii care, din diverse motive, nu poartă mască, îi va atenţiona sonor pe aceștia. Angajat la o companie de profil din Cluj-Napoca, Florin Jurchiș a realizat pe baza intelegenţei artificiale detectorul pentru persoanele care nu poartă masca de protecție.

Milnesium Mask Detector, aplicația clujeanului

Aplicaţia se numeşte Milnesium Mask Detector şi poate identifica mai mulţi oameni în acelaşi timp dacă utilizează sau nu mască, potrivit Mediafax, citat de Adevărul. Astfel, cei surprinşi într-un spaţiu public vor fi avertizaţi prin mesaje audio că încalcă regulile impuse de autorități pe timp de pandemie COVID-19.


Aplicaţia funcţionează cu ajutorul unei camere web sau a camerelor de supraveghere şi are şi opţiunea de protejare a identităţii persoanei surprinse că nu poartă mască. Astfel, pentru pentru protejarea identităţii, aplicaţia are şi opţiunea de pixelare a imaginii.

Mai multe companii și-au manifestat interesul

„Odată ce vom da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: «Vă rugăm folosiţi masca!». Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător”, a explicat Florin Jurchiş.


„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai punctat tânărul care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector.

Mai multe companii şi-au manifestat interesul pentru a utiliza această aplicaţie, iar câteva dintre ele l-au și implementat deja.


„Am explicat modul de funcționare al MilnesiumMD, o aplicație bazată pe Inteligență Artificială, care te informează să porți masca în cazul în care uiți. Prin această aplicație dorim să ajutăm în procesul de prevenție, motiv pentru care o oferim gratuit instituțiilor publice și companiilor private. MilnesiumMD nu stochează imagini și respectă GDPR. Implementarea versiunii beta a avut loc la partenerii noștri de la Hunt Design, companie care oferă servicii de graphic design.” – Florin Jurchiș | inventatorul aplicației MilnesiumMD

CITEȘTE ȘI:


Încă 9 cazuri de coronavirus la Cluj, în ultimele 24 de ore. Doar 20 de locuri rămase în spitalele COVID din Cluj-Napoca!
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter