Sănătate

Boc: „Dacă lucrurile s-ar fi mișcat mai repede am fi putut avea deja și la Cluj și la Craiova și la Iași spitale regionale”

Spitalul Regional din Cluj care ar trebui să poată trata aproape 1.000 de pacienți a început să prindă contur pe hârtie. Acest proces însă a fost foarte încetinit, spune primarul Emil Boc.

Boc: „Dacă lucrurile s-ar fi mișcat mai repede am fi putut avea deja și la Cluj și la Craiova și la Iași spitale regionale” Boc: „Dacă lucrurile s-ar fi mișcat mai repede am fi putut avea deja și la Cluj și la Craiova și la Iași spitale regionale”

Invitat în cadrul unei emisiuni, Emil Boc a vorbit despre Spitalul Regional din Cluj și a precizat că dacă autoritățile centrale ar fi grăbit pasul, această unitate medicală ar fi putut fi deja construită.

„Am început această bătălie pentru Spitalul Regional încă din 2011 când, în calitate de prim-ministru, am alocat terenul și s-au făcut primii pași. Iată că am ajuns la faza de semnare a contractului, însă dacă lucrurile s-ar fi mișcat mai repede și s-ar fi folosit bani europeni, am fi putut avea și la Cluj și la Craiova și la Iași aceste spitale regionale”, a spus Emil Boc.


CITEȘTE ȘI: S-a publicat procedura de atribuire a serviciilor de proiectare pentru viitorul Spitalul Regional de Urgență Cluj

Conform proiectului, unitatea medicală din județul Cluj va oferi peste 894 de paturi.

Procedura de licitație

.Ministerul Sănătății a anunțat că a lans


at procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului „Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj” şi servicii de asistenţă tehnică.

Valoarea investiției este de 453,909,193 euro, din care C+M 265,328,801 euro ambele fără TVA. Candidaturile se pot poate face până pe 17 februarie 2020.


Potrivit estimărilor, spitalul regional de la Cluj va pune la dispoziția pacienților din zona de nord-vest a țării un număr de 849 de paturi, la care se adaugă centrel ambulatorii integrate.

Autoritățile spun că următoarea licitație va fi cea pentru proiectul spitalului regional Craiova, care va avea 807 paturi. Spitalul regional Iași va fi prevăzut cu 850 de paturi, mai spun reprezentanții ministerului Sănătății.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter