Actualitate

S-a publicat procedura de atribuire a serviciilor de proiectare pentru viitorul Spitalul Regional de Urgență Cluj

Ministerul Sănătăţii a lansat procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare pentru spitalul regional de la Cluj.

Conform proiectului, unitatea medicală din județul Cluj va oferi peste 894 de paturi.

.Ministerul Sănătății a anunțat că a lansat procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului “Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj” şi servicii de asistenţă tehnică.


Valoarea investiției este de 453,909,193 euro, din care C+M 265,328,801 euro ambele fără TVA. Candidaturile se pot poate face până pe 17 februarie 2020.

„După cum am mai declarat, lansarea marilor proiecte de infrastructură reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Este al doilea spital regional, după cel din Iaşi, pentru care am lansat oficial procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare. Câştigătorul desemnat are termen 1 an de zile de la semnarea contractului să realizeze proiectul tehnic, ulterior se va demara procedura de licitaţie şi construcţia efectivă a spitalului”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătăţii.


Potrivit estimărilor, spitalul regional de la Cluj va pune la dispoziția pacienților din zona de nord-vest a țării un număr de 849 de paturi, la care se adaugă centrel ambulatorii integrate.

Autoritățile spun că următoarea licitație va fi cea pentru proiectul spitalului regional Craiova, care va avea 807 paturi. Spitalul regional Iași va fi prevăzut cu 850 de paturi, mai spun reprezentanții ministerului Sănătății.


În ceea ce privește contractele de finanțare, acestea ar trebui semnate în luna februarie, spun autoritățile.

„Proiectele pentru spitalele regionale de la Iaşi, Cluj şi Craiova au toate avizele în termen conform certificatelor de urbanism, inclusiv acordul de mediu, iar în luna februarie 2020, estimăm semnarea contractelor de finanţare”, mai precizează ministerul Sănătății.
 
 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter