Sănătate

Un spital din Cluj s-ar putea transforma în centru special pentru tratarea pacienților cu CORONAVIRUS

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj ar putea trata, în cazul în care este nevoie, doar pacienți infectați cu noul tip de coronavirus.

Un spital din Cluj s-ar putea transforma centru special pentru tratarea pacienților cu Covid-19 Un spital din Cluj s-ar putea transforma centru special pentru tratarea pacienților cu Covid-19

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că dacă va fi nevoie, Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj ar putea trata doar pacienți infectați cu noul tip de coronavirus. Este una dintre măsurile preventive pregătite de către autorități, dacă sitiuația o va impune.

O secție specială este amenajată în prezent în incinta spitalului, dar s-ar putea să se înființeze și unele suplimentare.


„În prezent este o secție dedicată, este un etaj cu 12 saloane. Este ultimul etaj, dar putem coborî una, două sau trei secții. Asta în condițiile în care spitalul are încă activitatea de bază cu celelate boli respiratorii și alte boli. Dar dacă va fi nevoie, vom goli spitalul de toate celelalte cazuri care vor merge în alte părți și va fi suficient pentru a primi, eventual, alte cazuri”, a spus prefectul Mircea Abrudean.

În prezent, la spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca sunt internate două persoane infectate cu coronavirus, o femeie din județul Mureș, care a fost adusă duminică seara, dar și un bărbat din județul Maramureș, a cărui stare de sănătate s-a ameliorat.

abonare newsletter