Sănătate

Petru Șușca, manager Spitalul de Urgență Cluj: „Condițiile nu sunt cele pe care mi le doresc!”

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Petru Șușca, a reacționat la imaginile postate în spațiul public de Emanuel Ungureanu.

Petru Șușca, manager Spitalul de Urgență Cluj: „Condițiile nu sunt cele pe care mi le doresc!” Petru Șușca, manager Spitalul de Urgență Cluj: „Condițiile nu sunt cele pe care mi le doresc!”

Șușca a ținut să precizeze că Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca funcționează într-un spațiu care nu aparține de Spitalul Clinic Județean de Urgență, ci de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu”. Astfel, susține managerul, legislația nu permite, atât timp cât proprietatea nu este în administrarea spitalului, să investească în reparații capitale.

„Discutăm de două lucruri: IML nu se află în componența Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, este o instituție distinctă. (...) Domnul Ungureanu încearcă să transpună problemele de la IML în curtea Spitalului Județean. Serviciul de Anatomie Patologică este un serviciu în structura spitalului, dar funcționează într-un spațiu care nu este în proprietatea Consiliului Județean și nu se află în administrarea spitalului. Proprietar este Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca”, a replicat Șușca, într-o intervenție telefonică la Libertatea.


Petru Șușca susține că, până în prezent, a făcut cel puțin două solicitări și urmează să aibă discuții cu reprezentanții UMF Cluj-Napoca pentru a da undă verde unui parteneriat în vederea unor reparații masive. Acesta a precizat că, în 2013, nu s-a făcut nicio investiție la Spitalul Județean de Urgență, iar în ultimii ani au fost investiți 71 de milioane de lei în echipamente și alte 30 de milioane în reparații.

„Trebuie făcut drenul, acum lucrăm la curtea spitalului, pentru că am mai făcut asemenea reparații curente. Din păcate, igrasia și mucegaiul a ieșit prin pereți. Clădirile în care funcționăm sunt foarte vechi. Funcționăm în peste 33 de clădiri, construite în perioada 1896-1904. În prezent, acolo este necesară o reparație capitală. (...) Condițiile, într-adevăr, în ceea ce privește spațiile nu sunt cele pe care mi le-aș dori. Nu ai cum să faci investiții peste tot și peste noapte!”, s-a plâns Petru Șușca.


CITEȘTE ȘI: VIDEO - 2 minute de groază la Spitalul de Urgență Cluj. Cum arată subsolul unde VIAȚA SE ÎNTÂLNEȘTE CU MOARTEA!

Ultimele Stiri
abonare newsletter