Sănătate

Să nu-i uităm pe cei care uită! DSP Cluj, campanie despre cumplita maladie Alzheimer

Ziua Mondială de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer este marcată în fiecare an la data de 21 septembrie.

Să nu-i uităm pe cei care uită! DSP Cluj, campanie despre cumplita maladie Alzheimer Să nu-i uităm pe cei care uită! DSP Cluj, campanie despre cumplita maladie Alzheimer

Cu acest prilej, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a organizat o campanie cu sloganul „Să nu-i uităm pe cei care uită!”. Tema campaniei din acest an a fost „Înţelegerea și conștientizarea bolii Alzheimer”. De asemenea, campania din acest an dedicată Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Maladiei Alzheimer a avut drept scop informarea și conștientizarea:

– profesioniștilor din sănătate despre problematica demenței și maladiei Alzheimer și metodele de management al pacienților;


– aparținătorilor și îngrijitorilor pacienților cu Alzheimer asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și cu privire la realizarea deplină a drepturilor persoanelor diagnosticate cu această boală.

An de an, în data de 21 septembrie organizațiile de sprijin împotriva maladiei Alzheimer din întreaga lume își concentrează eforturile în vederea sensibilizării populaţiei generale cu privire la problematica demenţei de tip Alzheimer. Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, care afectează funcționarea mentală.


Anul acesta, persoanele care suferă de Alzheimer, familiile acestora, organizațiile implicate, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii s-au reunit în spirit de solidaritate pentru a conștientiza opinia publică în legătură cu maladia Alzheimer. Este și motivul pentru care, la nivel județean, s-au organizat evenimente de informare și conștientizare a cumplitei boli, potrivit unui comunicat remis de DSP Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter