Sănătate

DEZASTRU într-un spital clujean. Ungureanu: "Priviți în ce cloacă sunt îngrijiți pacienții și în ce condiții mizere lucrează medicii!"

Pereți crăpați, mobilier învechit, mucegai. Sunt condițiile care îi așteaptă pe bolnavi în nenumărate spitale din România. Din păcate, se întâmplă și la Cluj-Napoca.

Deputatul Emanuel Ungureanu continuă cu seria de dezvăluiri cu care și-a obișnuit urmăritorii de pe Facebook. De această dată, vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie a efectuat o vizită la Clinica de Oftalmologie din cadrul Spitalului Județean Cluj-Napoca, publicând imagini dezolante din interior cu haosul infrastructurii spitalicești.

„Acum câteva săptămâni, tatăl meu s-a operat în această clinică. Ce a făcut el fac toți pacienții care au nevoie de schimbare de cristalin, își cumpără absolut toate produsele de la magazinele unor medici care lucrează și în acest spital sau de la magazine de specialitate. Această rețetă se practică în toate spitalele clujene, nu doar la Spitalul CFR, voiam să vă arăt locul în care a stat tatăl meu, să vă faceți o idee despre infrastructura spitalicească, inclusiv din Cluj-Napoca. O clădire care are peste o sută de ani și are nevoie de reabilitare completă!”, declară Ungureanu.


În urmă cu doar câteva zile, deputatul USR ridica problema unei posibili ilegalități privind un medic oftalmolog care ar fi petrecut un deceniu în branșă fără calificare. Ulterior, Ministerul Sănătății a trimis, joi, Direcția de Sănătate Publică din Cluj să verifice situația oftalmologului Crina Nistor, acuzată de deputatul USR Emanuel Ungureanu că ar fi operat timp de 10 ani la Spitalul CFR din Cluj fără să fie medic oftalmolog.


„Pacienții vin cu de toate, unii dintre ei sunt direcționați la clinicile private. Medicii profită de sărăcia sistemului sanitar, de dezorganizare și pentru că nu au materiale cu care să opereze, trimit pacientul să cumpere totul de la magazinele de specialitate. De la ață, lama cu care se taie, dezinfectant, cristalin, toate pe banii pacienților. Sunt medici foarte buni în această clinică, dar mizeria, dezorganizarea și subfinanțarea sunt caracteristici și într-un oraș care are un potențial așa mare!”, avertizează Emanuel Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter