monitorulcj.ro Menu
Sănătate

DSP Cluj verifică cazul falsului medic oftalmolog care ar fi operat la Spitalul CFR

Ministerul Sănătății a trimis joi Direcția de Sănătate Publică din Cluj să verifice situația falsului medic oftalmolog Crina Nistor, acuzată de deputatul USR Emanuel Ungureanu că ar fi operat timp de 10 ani la Spitalul CFR din Cluj fără să fie medic oftalmolog.

Verificările în acest caz urmează să stabilească dacă ea a operat anterior momentului obținerii calificării de medic oftalmolog.

Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, acuză faptul că aceasta ar fi operat timp de 10 ani la Spitalul CFR din Cluj, împreună cu soțul ei, care este medic oftalmolog cu acte în regulă. Chiar și după octombrie 2018, când a obținut calificarea de medic oftalmolog, Crina Nistor nu avea dreptul să opereze la Spitalul CFR, în lipsa unui contract încheiat cu unitatea medicală, atrage atenția Emanuel Ungureanu, care a cerut ieri Ministerului Sănătății să facă verificări în acest caz.


"Am trimis Direcția de Sănătate Publică din Cluj să verifice situația. Crina Nistor era din 2014 medic de familie, iar în octombrie 2018 a obținut a doua specializare, ca medic oftalmolog. Spitalul este în rețeaua Ministerului Transporturilor, probabil că se va face o sesizare și către direcția de specialitate din Ministerul Transporturilor, să verifice și ei. Direcția de Sănătate Publică, aflată în subordinea Ministerului Sănătății, are jurisdicție să intre în orice spital", a declarat, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

O interpelare depusă de Emanuel Ungureanu la adresa ministrului Sorina Pintea solicită „în regim de urgență” Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice relaţia „suspectă” dintre Spitalul CFR și o clinică privată de oftalmologie din Cluj-Napoca.


Deputatul USR acuză o relație dubioasă între Clinica Optinis şi Spitalul CFR Cluj-Napoca, clinica privată deținută de medicii Crina Melania și Marius Cristian Nistor, soț și soție, fiind situată vis-a-vis de Spitalul CFR Cluj-Napoca.

„Doamna ministru, zilele trecute am vizitat Spitalul CFR din Cluj-Napoca pentru a evalua nevoia de finanțare a acestui spital aflat în ruină. În timpul vizitei am fost abordat spontan de câțiva pacienți care erau internați pe secția de Oftalmologie și care mi-au relatat modul inuman în care au fost tratați în sala de operație de un medic specialist oftalmolog pe nume Crina Melania Nistor. Unul dintre aparținători mi-a povestit despre bunica lui care ar fi fost lovită peste cap de către această doamnă doctor, care operează în mod curent, în aceeași sală, împreună cu oftalmologul Marius Cristian Nistor, soțul ei”, se arată în interpelarea lui Ungureanu.


“Din informațiile pe care le dețin, doamna Crina Melania Nistor nu are dreptul să opereze sau să facă consultații oftalmologice în Spitalul CFR deorece nu are un contract semnat cu această unitate sanitară. Din discuțiile pe care le-am avut ulterior cu alți pacienți care pretind că au văzut-o în sală pe doamna doctor Nistor operând ca prima sau a doua mână, alături de soțul său, se ridică suspiciunea că acest medic ar fi operat sau ar fi consultat în calitatea falsă de medic specialist oftalmolog, cu mulți ani în urmă și înainte ca aceasta să intre în programul de rezidențiat în oftalmologie (…) Mai mult decât atât, nu este clar dacă doamna doctor ar fi practicat vreodată medicina de familie, prima specializare a doamnei doctor. Nu am găsit informații care să indice dacă și unde a practicat Crina Nistor specialitatea medicină de familie. Suntem în fața unei situații incredibile, doamna ministru, un medic care nu a practicat niciodată medicina de familie, ar fi pretins în mod fals, în ultimii 10 ani că este medic oftalmolog doar pentru a direcționa de la cabinetele private deținute împreună cu soțul acesteia pacienții către Spitalul CFR (…) Mai mult decât atât, în timpul în care pacienții figurează ca internați la Spitalul CFR, pe secția de Oftalmologie, pe baza unui bilet de trimitere, aceștia sunt îndrumați să efectueze investigații suplimentare, gen, tomograf spectral de retină la clinica privată a familiei Nistor, Optinis (…) Vă rog să verificați dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau operat în mod ilegal pacienți cu diferite afecțiuni ale ochiului, însușindu-și în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018, când a primit dreptul acesta”, susține Ungureanu.