monitorulcj.ro Menu
Sănătate

MEDIC FALS la Cluj? E. Ungureanu solicită verificări în cazul unui OFTALMOLOG care ar fi petrecut 10 ANI în branșă FĂRĂ CALIFICARE

O interpelare depusă de Emanuel Ungureanu la adresa ministrului Sorina Pintea solicită „în regim de urgență” Corpului de Control al Ministerului Sănătății să verifice relaţia „suspectă” dintre Spitalul CFR și o clinică privată de oftalmologie din Cluj-Napoca.

Deputatul USR acuză o relație dubioasă între Clinica Optinis şi Spitalul CFR Cluj-Napoca, clinica privată deținută de medicii Crina Melania și Marius Cristian Nistor, soț și soție, fiind situată vis-a-vis de Spitalul CFR Cluj-Napoca.

Iată interpelarea integrală semnată de deputatul USR:


„Doamna ministru, zilele trecute am vizitat Spitalul CFR din Cluj-Napoca pentru a evalua nevoia de finanțare a acestui spital aflat în ruină. Specific faptul că, în această unitate sanitară sunt tratați mii de pacienți anual. În timpul vizitei am fost abordat spontan de câțiva pacienți care erau internați pe secția de Oftalmologie și care mi-au relatat modul inuman în care au fost tratați în sala de operație de un medic specialist oftalmolog pe nume Crina Melania Nistor. Unul dintre aparținători mi-a povestit despre bunica lui care ar fi fost lovită peste cap de către această doamnă doctor, care operează în mod curent, în aceeași sală, împreună cu oftalmologul Marius Cristian Nistor, soțul ei. Motivul acestui gest incalificabil de brutalitate ar fi fost acela că doamna Nistor a sesizat o mișcare a bolnavei în timpul procedurii schimbării de cristalin efectuate de către soțul său”, se arată în interpelarea lui Ungureanu.

Din informațiile pe care le dețin, doamna Crina Melania Nistor nu are dreptul să opereze sau să facă consultații oftalmologice în Spitalul CFR deorece nu are un contract semnat cu această unitate sanitară. Din discuțiile pe care le-am avut ulterior cu alți pacienți care pretind că au văzut-o în sală pe doamna doctor Nistor operând ca prima sau a doua mână, alături de soțul său, se ridică suspiciunea că acest medic ar fi operat sau ar fi consultat în calitatea falsă de medic specialist oftalmolog, cu mulți ani în urmă și înainte ca aceasta să intre în programul de rezidențiat în oftalmologie. Doi pacienți consultați de Crina Nistor la cabinetul din Câmpia-Turzii și cel din Târgu Lăpuș, susțin că doamna doctor ar fi pretins în fața pacienților, că ar fi medic specialist oftalmolog cu mulți ani înainte de a avea această calificare, ceea ce înseamnă că ea a practicat această meserie fără să fie calificată.


Mai mult decât atât, nu este clar dacă doamna doctor ar fi practicat vreodată medicina de familie, prima specializare a doamnei doctor. Nu am găsit informații care să indice dacă și unde a practicat Crina Nistor specialitatea medicină de familie. Suntem în fața unei situații incredibile, doamna ministru, un medic care nu a practicat niciodată medicina de familie, ar fi pretins în mod fals, în ultimii 10 ani că este medic oftalmolog doar pentru a direcționa de la cabinetele private deținute împreună cu soțul acesteia pacienții către Spitalul CFR. Acolo, ulterior, îi opera, în mod ilegal, ca mâna întâi sau a doua, împreună cu soțul ei, medic oftalmolog calificat și autorizat să efectueze intervenții chirurgicale oftalmologice pe secția Oftalmologie a Spitalului CFR”

Un alt pacient mi-a vorbit, doamna ministru, despre relația bolnavă dintre Clinica Optinis și Spitalul CFR. Specific faptul că, această clinică privată deținută de familia Nistor este situată vis a vis de Spitalul CFR din Cluj-Napoca. În cabinetul din spital, soții Nistor au plasat la vedere, ca reclamă, fluturași informativi despre serviciile clinicii Optinis, administrată de cei doi. Pacienții se plâng că plătesc sume foarte mari, până la 700 de lei pentru fire de sutură, la clinica privată a familiei Nistor și apoi procedura se efectuează la clinica de stat, pe modelul patentat de Lucan. Aceiași bolnavi se declară nemulțumiți de sumele uriașe  plătite pe un cristalin, la privat, în condițiile în care, intervenția chirurgicală se efectuează tot la stat.


Mai mult decât atât, în timpul în care pacienții figurează ca internați la Spitalul CFR, pe secția de Oftalmologie, pe baza unui bilet de trimitere, aceștia sunt îndrumați să efectueze investigații suplimentare, gen, tomograf spectral de retină la clinica privată a familiei Nistor, Optinis. Vă rog să trimiteți în regim de urgență, doamna ministru, Corpul de Control al Ministerului Sănătății și reprezentații Casei Naționale de Asigurări pentru a verifica relația suspectă dintre Clinica privată Optinis și secția Spitalului CFR din ultimii 10 ani.

Vă rog să verificați dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau operat în mod ilegal pacienți cu diferite afecțiuni ale ochiului, însușindu-și în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018, când a primit dreptul acesta. Vă rog să verificați dacă doamna doctor Nistor ar pretins că are calitatea de medic oftalmolog, până în luna octombrie 2018, în interacțiunile cu pacienții, la Spitalul CFR sau la clinicile private deținute de familia Nistor în: Câmpia-Turzii, Târgu- Lăpuș sau Clinica Optinis. Vă rog să verificați protocoalele operatorii și să determinați dacă prezența doamnei doctor a fost consemnată în foile de observație și dacă Crina Nistor și-a luat examenele de specialitate în condițiile stabilite de lege.”