Sănătate

Câtă sănătate încape într-o burtă de bere?

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție alocă 150.000, destinați finanțării proiectelor de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sănătății, motiv pentru care, în cadrul unei conferințe de presă, s-au discutat efectele benefice ale berii asupra organismului.

Bere la draft Bere la draft

Berea este unul dintre puținele produse consumate în România, produsă în proporție de peste 98% la noi în țară. Însă, sunt foarte puține studii în ceea ce privește efectele berii asupra organismului.

”Sunt trei studii făcute din 1989 încoace pe bere. Unul în 2011, unul în 2014 și unul în 2015, în ideea în care România se află pe locul 7 în ceea ce privește consumul de bere din Europa” a explicat  Alin Popescu, Secretar General al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.


Fiindcă se știu foarte puține lucruri concrete în ceea ce privește efectul berii asupra organismului, se pot pune o mulțime de întrebări, la care însă nu există răspunsuri. Însă sunt întrebări bune de cercetare. Berea are foarte multe substanțe nutritive, antioxidanți, vitamine care pot să contribuie la modificări benefice în organism, dacă există însă un consum moderat. Prin consum moderat se înțelege 330 de ml pentru femei și dublu pentru bărbați.

În ceea ce privește mitul burții de bere, acesta poate fi adevărat în cazul în care cantitatea este una foarte mare, deoarece berea conține calorii. De reținut este faptul că aceasta însă nu are mai multe calorii decât alte băuturi alcoolice. Dar orice exces poate să ducă la creșterea greutății. Motivul pentru care însă se observă schimbări doar la nivelul abdomenului atunci când consumul de bere este exagerat, nu a fost încă descoperit.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter