Sănătate

Angajaţii din sănătate vor picheta Ministerul Sănătăţii timp de 10 zile. Va fi prezent şi Clujul

În perioada 18 – 27 septembrie, în fiecare zi, 120 de persoane, angajaţi din sistemul sanitar, vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii.

La acţiunile programate, începând de mâine, vor participa sindicalişti din toată ţara, prin rotaţie. În fiecare zi vor veni profesionişti din sănătate din alte judeţe, astfel încât în decurs de o săptămâna să protesteze oameni din întreaga ţară. „În fiecare zi vor veni profesionişti care să îşi spună doleanţele în faţa Ministerului Sănătăţii. Mâine, 18 septembrie vor fi prezenţi cei din Bucureşti, iar din 19 septembrie cei din Buzău, Cluj, Vrancea, Vâlcea, Arad şi Hunedoara”, a declarat Marius Sepi, primvicepreşedinte al Federaţiei Sanitas.

În luna august, mai multe sindicate din sistemul sanitar s-au unit şi au format Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate. În şedinţa de marţi a fost primit ca membru cu unanimitate de voturi Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti din România.
Scopul acestei coaliţii este acela de a atrage mai mulţi bani pentru sănătate, o lege specifică de salarizare a personalului din sistemul de sănătate în care să se regăsească toate categoriile profesionale şi dublarea salariilor medicilor rezidenţi. „Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate este pentru a construi nu pentru a distruge. Pichetarea are drept scop aducerea de argumente pentru ministrul Sănătăţii pentru ca el să fie ambasadorul nostru în Guvern în acţiunea de a fundamenta un sistem de sănătate performant. Aceste acţiuni ar fi trebuit să înceapă în momentul în care Guvernul Boc a oprit finanţarea corespunzătoare a sistemului şi a completat fără nicio raţiune veniturile profesioniştilor dar, din păcate, eram dezbinaţi şi nu am avut forţa fiecare în parte să ne facem cunoscute argumentele şi doleanţele”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter