Sănătate

Noi efecte negative ale băuturilor carbogazoase, asupra organismului

Duşmani dovediţi ai persoanelor supraponderale, aceste băuturile gazoase ar putea fi alungate în curând şi din frigiderele celor care doresc să devină părinţi potrivit cercetătorilor americani care afirmă că un consum semnificativ de băuturi gazoase ar putea scădea fertilitatea.

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Utah, consumul mare de băuturi gazoase ar afecta fertilitatea. Aceste concluzii neaşteptate sunt rezultatul unor cercetări desfăşurate pe şoareci. Jumătate dintre ei au avut un regim clasic, iar cealaltă jumătate a fost supusă unui consum echivalent cu înghiţirea a trei doze de băuturi gazoase pe zi ce către om, scrie lepoint.fr, preluat de Agerpres.ro.

Rezultatul a fost cât se poate de clar: rata mortalităţii în rândul femelelor a fost de două ori mai mare decât ar fi fost normal, iar capacitatea masculilor de a-şi păstra teritoriul şi de a se reproduce a scăzut cu un sfert, anunţă cercetătorii de la Universitatea Utah.


"Rezultatele noastre arată că zaharurile adăugate, consumate la un nivel considerat în prezent fără pericol, au un impact negativ semnificativ asupra sănătăţii", scriu ei. Concluziile constituie o premieră, afirmă cercetătorii, care precizează că în cadrul unor studii anterioare s-au folosit niveluri de zahăr mai mari decât cele considerate fără pericol. Ei au ţinut totuşi să precizeze că efectele observate la şoareci nu sunt automat valabile şi la om.

Ultimele Stiri
abonare newsletter