Sănătate

De acum, autismul la copii poate fi diagnosticat de la un an. Află cum!

Cercetători americani au anunţat că au dezvoltat un nou un mijloc de a diagnosticarea autismului la copii de la vârsta de un an.

Cercetători de la Universitatea California au anunţat că au găsit un mijloc de a descoperi autismul la un an datorită unui test genetic, mai exact datorită unui test de sânge.

În Franţa există aproape 30.000 copii afectaţi de o formă sau alta de autism, menţionează maxisciences.com. De aici decurge importanţa descoperirii precoce a bolii pentru a gândi un tratament potrivit.

Deşi rămân destul de neclare, originile autismului sunt în mare parte genetice. Profesorul Eric Courchesne de la Autism Centre of Excelence, afirmă că a identificat mai multe gene "vinovate" şi că a înţeles felul în care asocierea lor provoacă autismul.


 "În timpul săptămânilor 4, 5 şi 6 de sarcină, genele dereglează producerea de celule cerebrale, producând fie prea multe, fie prea puţine din unele, precum şi felul în care se conectează (…) Am identificat astfel patru gene care formează o semnătură biologică a autismului la copii începând de la un an", a explicat el la o conferinţă.

Profesorul arată că metoda lui se bazează pe asocierea genelor. Prin urmare, testul ar consta în depistarea unor mutaţii la nivelul acestor gene pentru identificarea unei eventuale forme de autism cât mai devreme posibil, chiar de la un an. Potrivit cercetătorului, testul ar putea fi disponibil de anul viitor.

Datorită diagnosticului precoce, terapiile adaptate copiilor ar duce la gestionarea mai bună a bolii şi îmbunătăţirea vieţii bolnavilor şi a familiilor lor.


Autismul se manifestă prin dificultăţi în stabilirea relaţiilor sociale şi de comunicare. Autiştii par adesea izolaţi într-o "lume interioară". În prezent nu există un tratament al bolii, dar, cu cât diagnosticarea şi îngrijirea intervin mai devreme, cu atât copilul îşi poate îmbunătăţi capacităţile de comunicare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter