Sănătate

Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a obținut acreditarea internațională din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating (IAAR), pentru următorii cinci ani

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a primit acreditarea internațională din partea prestigioasei Agenții Independente pentru Acreditare și Rating, IAAR.

Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a obținut acreditarea internațională, pentru următorii cinci ani, din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating - IAAR, recunoscută de către Federația Mondială de Educație Medicală (WFME)|Foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca Facebook.com Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a obținut acreditarea internațională, pentru următorii cinci ani, din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating - IAAR, recunoscută de către Federația Mondială de Educație Medicală (WFME)|Foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a obținut acreditarea internațională, pentru următorii cinci ani, din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating (IAAR, Astana, Kazakhstan), recunoscută de către Federația Mondială de Educație Medicală (WFME). IAAR este înregistrată în Registrul European de Asigurare a Calității pentru Învățământul Superior (EQAR) și este membră cu drepturi depline a Asociației Europene pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (ENQA).

Anca Buzoianu: „Acreditarea IAAR confirmă angajamentul nostru pentru o educație medicală de cea mai înaltă calitate”

Procesul de acreditare a implicat evaluarea riguroasă a gradului de îndeplinire a nouă standarde principale:
*Misiune și rezultate; 
*Program educațional; 
*Evaluarea studenților; Studenți; 
*Cadre didactice/Personal academic;
*Resurse educaționale; 
*Evaluarea programului; 
*Guvernanță și administrație; 
*Înnoire continuă și a 123 de criterii sau indicatori. În total, dintre aceste 123 de criterii, UMF „Iuliu Hațieganu” a îndeplinit 119, adică 96,74%. 


Comisia de evaluatori a fost impresionată de nivelul de excelență și de standardele înalte atinse de facultatea clujeană de medicină. Această realizare subliniază importanța Facultății de Medicină în peisajul educațional internațional și consolidează poziția UMF „Iuliu Hațieganu” ca un centru de excelență în educația medicală, atrăgând studenți talentați din toate colțurile lumii și contribuind la progresul medicinei la nivel global.

Suntem foarte mândri de această recunoaștere internațională. Acreditarea IAAR confirmă angajamentul nostru de a oferi educație medicală de cea mai înaltă calitate și de a sprijini dezvoltarea profesională a studenților noștri. 
Vom continua să investim în infrastructura universității și să îmbunătățim serviciile oferite pentru a răspunde cât mai bine nevoilor comunității noastre academice. Această acreditare consolidează poziția UMF „Iuliu Hațieganu” de lider în educația medicală din România și Europa de Est, asigurându-se că absolvenții săi sunt pregătiți să răspundă provocărilor din domeniul medical la nivel global”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”.


UMF Cluj-Napoca a obținut acreditarea internațională din partea Agenției Independente pentru Acreditare și Rating (IAAR), pentru următorii cinci ani|Foto: UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca Facebook.com 

Obținerea acestei acreditări, până la finalul anului 2024, este obligatorie pentru Facultățile de Medicină pentru recunoașterea diplomelor de studiu ale absolvenților de medicină care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical în Statele Unite ale Americii și în țările central și est-europene.

Vizita de evaluare a comisiei de experți de la Agenția Independentă pentru Acreditare și Rating a avut loc în perioada 20-22 mai 2024. 


Recomandările experților constituie un important suport pentru consolidarea calității educației medicale oferite în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Au început înscrierile pentru admiterea la UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj! Ce trebuie să știi despre concurs?

UMF Cluj vrea să construiască un cămin pentru studenți și medicii rezidenți lângă Spitalul Regional de Urgență din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter