Sănătate

Cât de des trebuie schimbat, de fapt, prosopul de baie! Experții trag un semnal de alarmă.

Fără îndoială, momentul în care ieșim din duș și ne ștergem cu un prosop moale, curat, ce miroase a proaspăt este una dintre micile plăceri ale vieții. Pentru a ne putea bucura de acest răsfăț, insa, trebuie să ținem cont de câteva detalii extraordinar de importante nu doar pentru confortul, dar și pentru sănătatea noastră, avertizează specialiștii.

Cât de des trebuie schimbat, de fapt, prosopul de baie! Experții trag un semnal de alarmă. Cât de des trebuie schimbat, de fapt, prosopul de baie! Experții trag un semnal de alarmă.

 

 


Potrivit cercetătorilor, prosoapele pe care le folosim zilnic pentru a ne usca fața și corpul sunt un teren propice pentru tot felul de bacterii, ciuperci, acarieni și alți agenți patogeni, acumulând celule epiteliale moarte și tot felul de secreții ale corpului.

Toate aceste microorganisme se pot îmulți în voie în țesătură, beneficiind de condiții ideale: umezeală, temperatură ridicată, oxigen și un pH neutru. Așadar, cât de des trebuie schimbate prosoapele din baie?


Mulți dintre noi fac greşeala asta

Un sondaj realizat de revista Women’s Health în 2015 a constatat faptul că 44% dintre femeile chestionate își schimbau așternuturile și prosoapele o dată pe săptămână, dar 47% făceau acest lucru de două ori pe lună sau mai puțin.

„Dacă le puteți usca complet, nu mai mult de trei utilizări, acesta este maximumul”, a declarat Philip Tierno, microbiolog și patolog la New York University School of Medicine.
Secretul, spun cercetătorii, este ca prosopul să se usuce complet între utilizări. Ceva ce nu se întâmplă întotdeauna în spații fără ferestre sau cu puțină ventilație (de pildă, dacă ușa băii este închisă).
Vezi AICI cum poate să devină un simplu prosop dușmanul sănătății tale. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
 

CITEȘTE ȘI:

Elixir pentru sănătate: Amestec din ghimbir, lămâie și miere

Ultimele Stiri
abonare newsletter