Sănătate

„De ce nu slăbesc?". Descoperirea care ar putea răspunde la întrebare.

O femeie obișnuită era disperată să afle de ce toate dietele și exercițiile fizice nu o ajutau să slăbească. Atunci a făcut o descoperire uluitoare care ar putea explica lupta multora cu greutatea.

O femeie a aflat de ce nu poate slăbi. Bacteriile intestinale sunt cheia. Foto: pexels.com O femeie a aflat de ce nu poate slăbi. Bacteriile intestinale sunt cheia. Foto: pexels.com

 

 


O femeie care încerca fără succes să slăbească de ani de zile a făcut o descoperire uluitoare care ar putea explica de ce toate eforturile ei au fost în zadar. 

 


Kimmie Gilbert, o mamă singură cu trei copii, a încercat nenumărate diete, a mers la sală și a luat chiar și medicamente pentru slăbit, dar nimic nu părea să o ajute să scape de kilogramele în plus.

Disperată să afle cauza, Gilbert a decis să își analizeze scaunul într-un laborator specializat. Ceea ce a descoperit a fost cu adevărat șocant – îi lipseau unii microbi cheie din intestin, ceea ce ar putea explica de ce nu putea slăbi.


Secretul slăbirii: Descoperire uimitoare în microbiomul intestinal

Experții spun că microbiomul intestinal, adică trilioanele de microbi care trăiesc în colon, joacă un rol crucial în sănătatea noastră și chiar în greutatea corporală. Analizând mostra de scaun a lui Gilbert, cercetătorii au descoperit că avea niveluri scăzute de bacterii asociate cu pierderea în greutate și senzația de sațietate.

CITEȘTE ȘI:
Beneficiile mersului pe jos și ale plimbărilor în natură. Impactul profund asupra sănătății noastre fizice și mentale.

De exemplu, un microb numit Prevotella, cunoscut pentru că ajută la slăbit, îi lipsea cu desăvârșire din intestin. Oamenii de știință au explicat că persoanele care nu au această bacterie au dificultăți în a pierde în greutate.


De ce eforturile tale de slăbit sunt în zadar? Poate microbiomul tău intestinal este de vină!

După ce a descoperit aceste informații, Gilbert a primit recomandări pentru a-și repopula intestinul cu bacterii „bune" prin schimbarea stilului de viață și a dietei. 

Chiar dacă mulți oameni se luptă să slăbească fără rezultate, poate că răspunsul se află în microbiomul lor intestinal.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total! „Mă cântăresc în fiecare zi”

abonare newsletter