Sănătate

Ingredientul care dă gust nemaipomenit ciorbei de burtă. Se pune primul în apă la fiert, abia apoi burta de vită

Nu e deloc complicat să faci ciorbă de burtă, dar trebuie să respecți câteva reguli pentru a obține un preparat gustos și aspectuos.

 

 


La români e deja tradiție ca pe masă să se regăsească faimoasa ciorbă de burtă, cremoasă și usturoiată. Din păcate, multă lume ocolește burta de vită, probabil din cauza amintirilor nu tocmai plăcute de acum câteva zeci de ani, când acest ingredient nu se găsea gata curățat și venea „la pachet” cu un miros greu de suportat. Astăzi însă găsim în supermarketuri burtă de vită gata curățată, spălată, prefiartă, ba chiar gata tăiată fideluță, numai bună de pus în ciorbă.

 


Nu e deloc complicat să faci ciorbă de burtă, dar trebuie să respecți câteva reguli pentru a obține un preparat gustos și aspectuos. Dacă, totuși, nu agreezi acest preparat, poți încerca ciorba de pui a la grec, ciorba rădăuțeană de pui cu usturoi și smântână sau ciorba falsă de burtă cu pleurotus.

Ingrediente pentru ciorbă de burtă
1 kilogram burtă de vită curățată, prefiartă, tăiată fideluță
2-3 oase de vită
2,5 litri de apă
2 morcovi
1 bucată de... 


Vezi AICI continuarea: Rețeta fabuloasă de ciorbă de burtă. Ingredientul care dă gust nemaipomenit ciorbei de burtă. Se pune primul în apă la fiert, abia apoi burta de vită

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

6 îndulcitori artificiali de care să te ferești. NU mai cumpăra produsele dacă le regăsești pe etichete!

Legume care devin TOXICE când nu sunt gătite corect

abonare newsletter