Sănătate

Primul transplant renal la copii din 2024, la Cluj-Napoca! O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă.

La Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca s-a efectuat primul transplant renal pediatric din 2024. O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă, după ce mama i-a donat un rinichi.

O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă după ce mama i-a donat un rinichi/ Foto: Agentia Nationala de Transplant - Facebook O fetiță de 8 ani a scăpat de dializă după ce mama i-a donat un rinichi/ Foto: Agentia Nationala de Transplant - Facebook

 

 


Joi, 8 februarie, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, s-a efectuat primul transplant renal pediatric de la donator viu al anului 2024.

 


O fetiță de doar 8 ani a primit o nouă șansă la viață după ce mama i-a donat un rinichi.

„Transplantul renal pediatric este un procedeu delicat și complex, care necesită o abordare multidisciplinară și o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate.


O mamă în vârstă de 38 de ani, i-a donat un rinichi şi astfel i-a oferit șansa de a avea o viață normală fetiţei sale de 8 ani cu boală cronică de rinichi și necesar de hemodializă. Transplantul renal nu doar că îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără dependența de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, demonstrează angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților”, a transmis Agenția Națională de Transplant.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tânăr dependent de dializă, MORT de 2 ani, căutat de autorităţi ca să îi trimită tichetele sociale pentru alimente

Aproape 5.000 de lei s-au adunat pentru copiii dependenți de dializă în urma evenimentului caritabil din Parcul Central. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter