Sănătate

Spitalul de Urgență pentru Copii va beneficia de noi dotări, din fonduri europene

Echipamentele de care va beneficia Spitalul de Urgență pentru Copii vor fi achiziționate pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale.

Spitalul de Urgență pentru Copii va beneficia de noi dotări, din fonduri europene Foto monitorulcj.ro Spitalul de Urgență pentru Copii va beneficia de noi dotări, din fonduri europene Foto monitorulcj.ro


 

Consiliul Județean Cluj anunță că a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziționarea a nu mai puțin de 106 echipamente destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.


Cu o valoare totală estimată de 617.830 de lei, dotările prevăzute în această primă licitație vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, câștigat și implementat de forul administrativ județean.

„Continuăm să investim în dotarea și modernizarea Spitalului nostru de Copii, astfel încât specialiștii instituției sanitare să poată oferi cele mai bune servicii medicale, în condiții de deplină siguranță. Ne dorim ca prin intermediul celor 119 dotări vizate de acest proiect european să contribuim la protejarea vieții și a sănătății micilor pacienților, precum și a întregului personal”, a spus Alin Tișe, președintele CJ Cluj.


Unitatea spitalicească va beneficia de 50 de sisteme de decontaminare/tratare a aerului din încăperi, patru sisteme cu abur și dezinfectant pentru decontaminare și dezinfecție rapidă de nivel înalt a suprafețelor greu accesibile, în prezența umană, un echipament de evidențiere a încărcăturii microbiologice pe suprafețe, un echipament de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer și 50 de cărucioare multifuncționale, recomandate pentru sistemul de mopuri și lavete preimpregnate automat.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 12 martie 2024, ora 15:00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

 

CITEȘTE ȘI:

Noi echipamente medicale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul de Boli Infecțioase Cluj

Început de an cu premieră robotică la Spitalul Medicover Cluj: Hernie hiatală, tratată prin chirurgie robotică (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter