Sănătate

Valeria Herdea, noul preşedinte al CNAS. Ciolacu: „O doamnă foarte respectată, un medic de familie din Cluj”.

Gafă a premierul Marcel Ciolacu. Prim-ministrul a anunţat că a semnat numirea noului preşedinte al CNAS, dr. Valeria Herdea, despre care spune că e „un medic de familie din Cluj”, deși în CV-ul medicului nu este consemnată vreo activitate în Cluj.

Valeria Herdea, noul preşedinte al CNAS. FOTO: Valeria Herdea, noul preşedinte al CNAS. FOTO:

 

 


Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că a semnat numirea noului preşedinte al CNAS, Valeria Herdea, despre care a spus că este „o doamnă care este foarte respectată, un medic de familie din Cluj”, potrivit Agerpres. Din CV-ul medicului, însă, nu reiese că ar avea vreo activitate în Cluj.

 


Valeria Herdea a fost numită în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu, publicată luni seară în Monitorul Oficial.

Valeria Herdea a fost propusă în funcție de PNL. Este de profesie medic din 1999, cu experiență în pediatrie. Valeria Herdea ocupă funcția de președintele Asociației Române pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie și este fondatoare acestei asociații, vicepreședinte al Colegiul Medicilor România.


Propunerea de numire a fost formulată de ministrul Sănătăţii.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Valeria Herdea se numeşte în funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, prevede decizia publicată în Monitorul Oficial.


Pe 13 decembrie, Andrei Baciu a fost revocat, la cerere, din funcţia de membru al consiliului de administraţie şi preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu.

În locul său, până luni, la numirea Valeriei Herdea, vicepreşedintele CNAS, Cristian Georgică Celea, a exercitat atribuţiile preşedintelui Casei.


Andrei Baciu a anunţat pe 11 decembrie că demisionează din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ciolacu cere ministerului Educației criterii de performanță pentru creșterea salariilor profesorilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter