Sănătate

Serviciul de Ambulanță Cluj protestează în stradă din cauza nemulțumirilor legate de Legea pensiilor

Sindicaliştii de la Serviciul de Ambulanţă Cluj anunţă că vor picheta, miercuri, sediul instituţiei, apoi al Prefecturii Cluj, din cauza nemulţumirilor legate de Legea pensiilor.

Protest al sindicaliștilor de la Serviciul de Ambulanță Cluj/Foto: Sindicat SAJ Cluj Protest al sindicaliștilor de la Serviciul de Ambulanță Cluj/Foto: Sindicat SAJ Cluj

 

 


„Avem treabă cu politicienii, nu cu pacienții”

 

Protestele din sectorul medical se extind în Cluj, astfel că după acțiunile de protest ale angajaților Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) și al celor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), protestele ajung și la angajații Serviciului de urgență din Cluj-Napoca.  


„Am început şi noi, ne mişcăm un pic mai greu, dar începând de mâine, poimâine vom fi din ce în ce mai mulţi. Deja preşedintele federaţiei a intrat în greva foamei la Parlament. 

CITEȘTE ȘI: 
Medicii de familie din Cluj solicită CNAS plata integrală a serviciilor medicale și amenință cu reducerea activității. „Pacienții nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate”

Am început şi noi acum, deoarece pe Legea pensiilor - şi exista un statut - care ne acorda şi anumite drepturi, nu doar îndatoriri, că prin lege suntem speciali, zice că suntem serviciu special care deservim starea de sănătate a populaţiei, dar la drepturi nu mai suntem. De mâine, între 10-12, în fiecare zi vom picheta sediul instituţiei, apoi Prefectura, apoi vom picheta Guvernul”, a declarat, marţi, pentru Agerpres.ro, preşedintele Sindicatului Ambulanţa Cluj, Rareş Ghilea.


El a mai spus că prin protestele sindicaliştilor nu este afectată activitatea deoarece vor participa la proteste cei care sunt în zile libere.

„Pacienţii nu au de suferit, avem treabă cu politicienii”, a subliniat Rareş Ghilea.


Potrivit acestuia, zilnic vor protesta 10-20% dintre angajaţi, circa 30 de persoane, din totalul celor 304 angajaţi de la Serviciul de Ambulanţă Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sindicatul Ambulanța Cluj, protest în plină pandemie: „Am primit spor de 7 lei”

Medicii de familie din Cluj solicită CNAS plata integrală a serviciilor medicale și amenință cu reducerea activității. „Pacienții nu pot beneficia de propriile lor asigurări de sănătate”

abonare newsletter