Sănătate

Calitatea serviciilor și siguranța pacienților, îmbunătățite constant la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. A obținut cel mai bun punctaj din țară la acreditare

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca a obținut cel mai mare punctaj în rândul spitalelor din țară la acreditare, de nu mai puțin de 98,42%.

Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, cel mai mare punctaj la acreditare din țară / Foto: arhivă monitorulcj.ro Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, cel mai mare punctaj la acreditare din țară / Foto: arhivă monitorulcj.ro

 

 


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, unitate sanitară care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, a fost reacreditat de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

 


„Felicit întregul colectiv al Spitalului de Boli Infecțioase pentru certificarea obținută, cu un punctaj record.  În ce privește Consiliul Județean Cluj, am urmărit să le fim în permanență aproape și să le ușurăm munca, dovadă fiind investițiile extrem de consistente pe care le-am realizat constant în spital, atât din fonduri europene cât și din bugetul propriu, în vederea asigurării unui act medical de cea mai înaltă calitate”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Cum a fost făcută evaluarea?

Activitatea de evaluare a presupus analiza a 3.589 de indicatori prin care membrii comisiei au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului.


În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul de Boli Infecțioase a obținut un punctaj de nu mai puțin de 98,42%, cel mai mare punctaj în rândul spitalelor din țară, care „demonstrează un standard foarte înalt al calității actului medical”, potrivit CJ Cluj.

Acreditarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj a survenit la finalul unui extrem de laborios proces de evaluare a tuturor structurilor, compartimentelor funcţionale şi a serviciilor acestuia. Termenul de valabilitate a certificatului de acreditare este de cinci ani.


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase este structurat pe două activități principale ale sistemului de sănătate, și anume activitate spitalicească și activitate ambulatorie. Activitatea spitalicească este asigurată în unitatea principală situată pe str. Iuliu Moldovan, nr. 23, unde anual se realizează cca. 6.000 de cazuri de spitalizare continuă și aprox. 15.000 de cazuri de spitalizări de zi specifice patologiei bolilor infecțioase. 

„De asemenea, Ambulatoriul Integrat al unității sanitare, situat pe str. Moților, nr. 19, este cea mai mare și complexă unitate ambulatorie din țară, având o structură organizatorică ce cuprinde 24 de specialități clinice medicale pentru adulți, 11 specialități clinice medicale pentru copii și cinci laboratoare medicale. Activitatea medicală este susținută de 5 laboratoare clinice medicale asigurându-se un flux mediu de cca. 1000 pacienți/zi”, a precizat Consiliul Județean Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Care este stadiul lucrărilor la Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”? Investiție de peste 11 milioane de lei

Echipamente noi la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj. Investiție de peste 2,6 milioane de lei

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj va avea Compartiment de Primiri Urgențe. 100 de pacienți se prezintă spontan la spital zilnic

Un Spital de Mari Arși ar putea fi înființat la Cluj. Alin Tișe: „E o idee. Poate după ce se dă în funcțiune Spitalul Regional”

Ultimele Stiri
abonare newsletter