Sănătate

11 focare active de pestă porcină africană în România. În Cluj au fost confirmate 112 cazuri în ultimii ani

În prezent, la nivel național există 11 focare active de pestă porcină africană - PPA. Da la prima semnalare a virusului în România și până în prezent, 112 de cazuri au fost confirmate în județul Cluj.

6 focare de pestă porcină, stinse în ultima săptămână / Foto: pixabay.com 6 focare de pestă porcină, stinse în ultima săptămână / Foto: pixabay.com

 

 


În ultima săptămână au fost stinse un număr de 6 focare pestă porcină africană (PPA), iar în data de 17.05.2023 mai sunt active 11 focare PPA, conform datelor prezentate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

 


Focarele PPA active sunt la nivelul gospodăriilor populației, dar niciunul nu a fost înregistrat în județul Cluj, din fericire.

În perioada 2017 și până în prezent au fost stinse 6.003 focare de pestă porcină africană conform datelor prezentate în tabelul de mai jos:


Sursă: ANSVSA


De la prima semnalare a prezenței virusului PPA - pestă porcină africană în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 7.214 de cazuri la mistreți în 41 de județe.

În conformitate cu prevederile europene, cazurile de PPA la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.


Din totalul cazurilor confirmate la nivel național în ultimii ani, 112 provin din județul Cluj.

Sursă: ANSVSA

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pesta porcină africană face ravagii în România. O fermă cu peste 20.000 de capete se confruntă cu un focar

Românii vor pune pe masa de Crăciun mai multă carne de porc importată. Industria cărnii românești, „lovită” de pesta porcină

abonare newsletter