Actualitate

Pesta porcină africană face ravagii în România. O fermă cu peste 20.000 de capete se confruntă cu un focar

Pesta porcină africană crează noi probleme în România, fiind afectată de această dată o fermă din județul Sibiu.

Pesta porcină africană face rafagii în România. O fermă cu peste 20.000 de capete se confruntă cu un focar Pesta porcină africană face rafagii în România. O fermă cu peste 20.000 de capete se confruntă cu un focar

Medicii veterinari au identificat un focar de pestă porcină africană în cea mai mare fermă comercială din judeţul Sibiu, cea de la Avrig, unde sunt aproape 20.000 de porci, a declarat vineri directorul executiv al DSVSA Sibiu, Şerban Ţichindelean.

„În urma efectuării analizei de laborator pe probe trimise din cadrul fermei din Avrig, s-a emis un buletin de analize pozitiv în care se confirmă existenţa pestei porcine africane, urmând ca în CLCB (Centrul Local de Combatere a Bolilor n.r.) să se discute planul de măsuri şi conduita care trebuie urmată până la lichidarea efectivului, dezinfecţia suprafeţelor, a tot ce există, îngroparea şi neutralizarea sau prin incinerare a tuturor porcilor existenţi în fermă", a precizat Şerban Ţichindelean.

S-au prelevat probe de la cinci porci şi analizele au demonstrat existenţa pestei porcine africane. În momentul de faţă se efectuează o anchetă epidemiologică la ferma de porci din Avrig.

În ianuarie 2021, în ferma din Avrig au fost eutanasiaţi aproape 29.000 de porci, în urma depistării unui focar de pestă porcină africană.

CITEȘTE ȘI:

O lebădă din zona lacului Gilău-Someșu Rece, suspectă de GRIPĂ AVIARĂ. Ce măsuri pregătesc autoritățile

135 de focare de pestă porcină, active în România! Câteva focare, depistate în Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter