Sănătate

Copilărie într-un picior. O fetiță de 10 ani are nevoie de 30.000 de euro pentru a face primii pași

La cei 10 ani Bianca își dorește să fie un copil normal. Fetița este dependentă de mama sa pentru a putea merge, iar o operație mult prea costisitoare pentru părinții ei o poate pentru a ajuta să facă primii pași.

Bianca/ Foto: Asociația Salvează o Inimă Bianca/ Foto: Asociația Salvează o Inimă

 

 


La 10 ani, Bianca are nevoie în permanență de ajutorul mamei ca să se deplaseze. Genoveva o ajută să se dea jos din pat, să se pregătească pentru școală, să ajungă la cursuri, la întâlnirile cu prietenii de joacă. 

 


O intervenție chirurgicală, extrem de costisitoare pentru o familie simplă - 30.000 de euro - i-ar putea oferi Biancăi posibilitatea de a face singură primii pași. 

La 10 ani, Bianca este însă total dependentă de părinții săi, atunci când trebuie să se miște. Fetița s-a născut fără femurul stâng și poate păși doar cu ajutorul unei proteze. 


,,E foarte greu! Este doar un copil! Ar vrea să se joace cu colegii ei, dar nu poate. E greu ca mamă să asiști la neputința copilului tău. Bianca este o fire sociabilă, își face repede prieteni. Cu toate acestea, îmi pune dese ori întrebări de genul: De ce m-am născut așa? De ce nu sunt un copil normal, ca toți cei de vârsta mea? Deși ne este extrem de greu, și mie și soțului, să facem față la provocările emoționale ce decurg dintr-o astfel de situație, încercăm să fim tari pentru copilul nostru. Noi ca părinți suntem alături de ea și o încurajăm tot timpul!”, a povestit Genoveva, mama fetiței pentru Asociația Salvează O Inimă.

Copilăria Biancăi, umbrită de o malformație congenitală

Numai părinte să nu fii când știi că fetița ta se chinuie să meargă, iar întreaga copilărie îi este umbrită de o malformație congenitală.


,,Încercăm pe cât putem să o susținem. Colegii de școală se comportă bine cu ea fiindcă o știu de când era la grădiniță, s-au obișnuit cu problemele ei  de sănătate și nu li se pare ceva neobișnuit. Nu același lucru se întâmplă și când mergem pe stradă... Deși nu ne adresează cuvinte, privirile trecătorilor vorbesc de fiecare dată. Mă doare să știu că fetița mea suferă”, a declarat tatăl Biancăi. 

Bianca și-a petrecut copilăria prin spitale/ Foto: Asociația Salvează o Inimă

Fetița este însă o luptătoare și trăiește cu speranța că într-o zi durerea va trece și va fi și ea un copil normal precum colegii de la școală. Până acum, Bianca a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Ultima ar trebui să aibă loc, în luna mai, într-o clinică din Turcia. Printr-o procedură destul de complicată, medicii de acolo urmează să îi reconstruiască șoldul, ulterior să îi fie alungit femurul. O astfel de intervenție i-ar reda copilăria unei fetițe de numai 10 ani care și-a petrecut viața mai mult prin spitale. Sunt clipe grele pentru familia Ifrim, pentru că nu își poate permite să achite costurile operației: 30.000 de euro. 


Tatăl este șef de manevră la CFR, iar mama nu lucrează, fiind nevoită să aibă grijă de Bianca. Familia Ifrim nu are cum să strângă singuri suma necesară salvării propriului copil. 

,,Nu au cum să strângă banii, așa că au apelat la bunăvoința celor cărora le pasă de viitorul unei copile nevinovate care are nevoie de ajutor, de o șansă la o copilărie și o viață normale, fericite. Cu umilință, soții Ifrim fac un apel la toți cei ce pot contribui cu orice sumă la salvarea copilului de la o viață chinuită. Împreună, îi putem oferi Biancăi un viitor fericit!" Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o Inimă. 

Cum poți să ajuți:

Pentru donații din partea companiilor accesați: https://salveazaoinima.ro/bianca-ifrim/

  • Denumire entitate:  Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ"
  • Cod de înregistrare fiscală: 31015982
  • Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
  • Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
  • CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
  • COD SWIFT: BTRLRO22
  • COD BIC: BTRL
  • Banca Transilvania Botoșani
  • Specificați numele de familie al copilului pentru care faceți donația (Ifrim)!

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cadou neprețuit înainte de Crăciun! Fabi, băiețelul din Cluj-Napoca cu o formă agresivă de cancer a reușit să învingă boala

Mesajul unei fetițe de 8 ani, cu un tată bolnav de leucemie: „Vă implor, ajutați-mă să îmi salvez tăticul!” FOTO

Vlad Pop a terminat cel mai dur ultramaraton din lume. A alergat la -50 de grade pentru copiii cu cancer. „Abia aștept să vă spun întreaga poveste”

Ultimele Stiri
abonare newsletter