Sănătate

Alarmant! Criză de vaccinuri pentru copii în județul Cluj

Situație alarmantă în județul Cluj: Stocul de vaccinuri obligatorii pentru nou-născuți este epuizat. Dacă în alte zone ale țării rezerva de vaccinuri este insuficientă, în spitalele din Cluj, Harghita și Gorj nu mai sunt deloc stocuri de vaccin.

Vaccinuri bebeluși lipsă/Foto: Depositphotos.com Vaccinuri bebeluși lipsă/Foto: Depositphotos.com

 

 

Cluj: Stocuri de vaccinuri lipsă

Programul național de vaccinare începe încă din prima zi de viață a bebelușilor din maternități, atunci când acestora ar trebui să le fie administrat vaccinul antihepatitic B. 


Direcțiile de Sănătate Publică trebuie să livreze dozele nmecesare din acest vaccin către unitățile sanitare din județe, însă în acest moment DSP Cluj, DSP Gorj și DSP Harghita nu mai au nicio doză din acest ser, informează Digi24.ro

Monitorulcj.ro a făcut o solicitare către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj privind situația stocurilor de vaccinuri necesare pentru nou-născuți.


De altfel, Direcțiile de Sănătate Publică întâmpină probleme și în privința unor altor tipuri de vaccin, precum vaccinul ROR, administrat împotriva rubeolei-oreionului-rujeolei, dar și în privința vaccinului hexavalent

Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Vaccinurile împotriva cancerului ar putea deveni realitate până în 2030

Ultimele Stiri
abonare newsletter