Sănătate

Brutărie din Câmpia Turzii, ÎNCHISĂ de Protecția Consumatorului după o invazie de gândaci. VIDEO

O brutărie din Câmpia Turzii, județul Cluj, a fost închisă de Protecția Consumatorului după ce au fost găsiți mai mulți gândaci.

O brutărie din Câmpia Turzii, județul Cluj, a fost închisă de Protecția Consumatorului după ce au fost găsiți mai mulți gândaci/ Foto: captură ecran video CRPC RNV Cluj O brutărie din Câmpia Turzii, județul Cluj, a fost închisă de Protecția Consumatorului după ce au fost găsiți mai mulți gândaci/ Foto: captură ecran video CRPC RNV Cluj

 

 


O brutărie din Câmpia Turzii a fost închisă temporar după ce Protecția Consumatorului a descoperit o invazie de gândaci.

„În urma verificării aspectelor unei reclamații, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, prin CJPC Cluj, a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic SC Eldi Brutăria SRL, punct de lucru Câmpia Turzii, în data de 21.09.2022”, a transmis CRPC RNV Cluj.


Principala deficiență constatată a fost prezența gândacilor de bucătărie, în număr foarte mare, în toate spațiile, atât de servire, expunere la comercializare, cât și de depozitare.

„Din păcate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun în pericol sănătatea. Gândacii de bucătărie transportă germeni de toxiinfecții alimentare pe corpurile lor și sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la consumatori”, au adăugat reprezentanții Protecției Consumatorului.


Ca urmare a acțiunii, echipa de control a aplicat o amendă contravențională în cuantum de 20.000 lei și a dispus oprirea temporara a vânzării produselor (închiderea unității), până la remedierea deficiențelor, operatorul economic funcționând la parterul unui bloc.

Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 15.000 de lei


 

Sursa video: CRPC RNV Cluj

CITEȘTE ȘI:

Restaurante din food court-ul Iulius Mall, amendate și închise de ANPC: „Foarte mulți gândaci, produse expirate” VIDEO

Magazine Penny, amendate de Protecția Consumatorului Cluj: „Legume și fructe cu mucegai, vitrine cu insecte, resturi de alimente”

Cornuri MUCEGĂITE, distribuite în școli, în Bistrița. Protecția Consumatorului a demarat o anchetă

Ultimele Stiri
abonare newsletter