Sănătate

Viața bate moartea: organele unei femei care a suferit un AVC salvează trei vieți. Doi pacienți sunt din Cluj

Organele unei paciente care a murit după un accident vascular cerebral (AVC) au salvat viețile a trei români, dintre care doi aflați la Cluj. Rinichii au fsot prelevați de medici clujeni.

Prelevare de organe de la o pacientă care a suferit un accident vascular cerebral (AVC) și a murit / Foto: Facebook - Agentia Nationala de Transplant Prelevare de organe de la o pacientă care a suferit un accident vascular cerebral (AVC) și a murit / Foto: Facebook - Agentia Nationala de Transplant

 


 


O pacientă care a suferit de un accident vascular cerebral a murit, iar familia a decis să doneze organele ca alte vieți să fie salvate.

Trei români au primit o nouă șansă la viață după o prelevare de organe care a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. „Donatorul” a fost o pacientă în vârstă de 70 de ani care suferise un accident vascular cerebral:


„«DA» pentru VIAŢĂ! Un «DA» datorită căruia alţi 3 români au primit o nouă şansă la viaţă! Mulțumim cu profund respect şi recunoştinţă familiei unei paciente care a fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață. La Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare ,a avut loc a doua prelevare de organe din acest an de la o pacientă în vârstă de 70 de ani,  decedată în urma unui accident vascular cerebral, a cărui familie a ales să spună «DA» pentru donarea de organe.

Datorită generozităţii familiei şi efortului echipei ATI și de coordonare a spitalului din Satu Mare (Dr. Diana Blanca Goia – coordonator transplant, Dr. Vitalie Moroșanu - kdp), precum și susținerii echipei de  management, pentru alţi 3 oameni destinul s-a schimbat în bine”, potrivit Agenției Naționale de Transplant.


Prelevare de organe / Foto: Agenția Națională de  Transplant - Facebook

Rinichii, prelevați de medici de la ICUTR Cluj

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop.

La Cluj, echipele de transplant ale ICUTR Cluj, conduse de Dr. Dan Pop şi Dr. Mihai Suciu, au încheiat cu succes încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, un bărbat de 65 de  ani, şi o femeie de 56 de ani, au primit şansa la o viață normală datorită operațiilor de transplant renal.


Pentru intervenţia de prelevare ficat, la Satu Mare, a fost prezentă echipa Institutului Clinic Fundeni, formată din Dr. Guenadiy Vatachki şi Dr. Marius Păun, care a adus speranța la viaţă pentru o pacientă de 40 de ani, aflată la cumpăna dintre viață și moarte din cauza unei insuficienţe hepatice acute post ingestie ciuperci, conform sursei citate.

Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni , condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI: Prof.Dr. Dana Tomescu, Conf.Dr. Mihai Popescu, Dr. Andrada Tudor, Dr. Marian Tudoroiu.


„Respect și recunoștință tuturor echipelor medicale implicate, care fac posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă ultima şansă la viaţă. Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni!”, scrie Agenția Națională de Transplant, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Organele unui pacient mort vor salva mai multe vieți! Vor ajunge la bolnavii de pe listele de așteptare din Cluj și Capitală

Organele unui bărbat omorât într-un accident rutier au salvat viața altor 6 români

Ultimele Stiri
abonare newsletter