Sănătate

Creveți, retrași de urgență din mai multe magazine din Cluj! Conțin o bacterie care provoacă infecții grave

Un tip de creveți a fost retras de la vânzare de urgență din mai multe magazine Kaufland din țară, inclusiv din județul Cluj, din cauza unei bacterii periculoase.

Creveți, retrași de urgență din mai multe magazine din Cluj / Foto: pixabay.com Creveți, retrași de urgență din mai multe magazine din Cluj / Foto: pixabay.com

 

 


Este vorba despre bacteria Vibro vulnificus care poate să cauzeze infecții grave. Anunțul a fost făcut pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Foto: ANSVSA

„Vă informăm că datorită prezenței Vibrio vulnificus în materia primă utilizată pentru loturile de produse finite S.C.NOVEAST SEAFOOD S.R.L. (distribuitor S.C.ADRIATIC SEA FISH S.R.L.) a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a articolului menționat mai jos, urmare a informațiilor primite de la furnizorul din Franța”, scrie în anunțul ANSVSA.


În rândul persoanelor sănătoase, ingestia de V. vulnificus poate provoca vărsături, diaree și dureri abdominale. Autoritățile le recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu îl consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze magazinelor de unde au fost cumparate.

Bacteria respectivă poate să determine probleme de sănătate mai grave în special în cazul pacienților cu patologie hepatică cronică, de tipul cirozei.


Produsul a fost retras de la vânzare din următoarele magazine Kaufland din județul Cluj:

  • Kaufland Cluj - Mănăștur
  • Kaufland Gherla
  • Kaufland Cluj Alexandru Vaida Voevod
  • Kaufland Cluj-Mărăști
  • Kaufland Turda
  • Kaufland Cluj Între Lacuri
  • Kaufland Dej

CITEȘTE ȘI:

Tu știi ce apă bei? Unde este cea mai bună apă de izvor din Cluj și care izvoare au apă NEPOTABILĂ?

Alimentul care îți DISTRUGE ficatul și are efecte nocive asupra organismului. E mai toxic decât alcoolul

abonare newsletter