Sănătate

Numărul de cazuri COVID a crescut cu 50%. Statistician medical: „Copiii plătesc prețul. Școlile sunt zero pregătite pentru ce vine la toamnă”

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut săptămâna trecută cu 50%, avertizează statistician medical Octavian Jurma. Crește și numărul copiilor infectați internați în spitale.

A crescut numărul internărilor în spital la copiii infectați cu COVID / Foto: Emil Boc A crescut numărul internărilor în spital la copiii infectați cu COVID / Foto: Emil Boc

 

 


Statistician medical Octavian Jurma revine cu un avertisment privind pandemia de COVID-19, care începe să se facă iar simțită.

Datele arată că numărul de cazuri de COVID-19 înregistrate săptămâna trecută au crescut cu 50%, iar acest lucru nu este nici de departe cel mai îngrijorător lucru:


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


„Nu doar taxele și inflația cresc în România, ci și pandemia de COVID-19. Nivelul de competență al pandemiei este de altfel în contrast izbitor cu nivelul de incompetență la care a ajuns statul în România. În ciuda efortului disperat de a ascunde sub preș recidiva pandemiei prin scăderea numărului de teste și eliminarea raportării zilnice, numărul de cazuri a crescut săptămâna trecută cu peste 50%.

Nu avem încă raportul VOC, dar e mai mult ca sigur că ponderea BA4/5 a crescut proporțional în secvențierile de săptămâna trecută”, a explicat Octavian Jurma.


Primul minor internat la ATI în ultimele săptămâni

Cel mai îngrijorător aspect este faptul că a început să crească și numărul cazurilor de copii infectați cu COVID-19 care ajung în spital. A fost raportat cazul unui minor internat la ATI, primul de acest fel în ultimele săptămâni:

„Din păcate indicatorul pe care îl urmăresc cu cea mai mare atenție, cel al internărilor în rândul copiilor, a crescut și mai dramatic cu 62.5%. Mai rău, pentru prima dată după câteva săptămâni avem și un minor internat la ATI”, a adăugat Jurma.


De asemenea, variantele coronavirusului care „circulă” în prezent ar afecta mai mult copiii:

„Iată că avem și o confirmare statistică a datelor de laborator care arată că BA4/5 este mai virulentă decât BA1/2 și a suspiciunii că afectează mai mult copiii decât variantele precedente. O să tot repet până ne intră bine în cap: copiii plătesc prețul pentru indiferența și inconștiența adulților. Școlile sunt zero pregătite pentru ce vine la toamnă. Negarea problemei nu rezolvă problema.

Așa cum anticipam săptămâna trecută, internările în rândul adulților au început de asemenea să crescă. Acesta este un indicator tardiv, care urmărește curba infectărilor la 2 săptămâni”, spune statistician medical.

Vezi AICI datele publicate de Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI:

Medicul Octavian Jurma, despre anularea TUTUROR restricțiilor din pandemia de COVID-19: „Mă simt condamnat cu adevărat la infectare”

Octavian Jurma, semnal de alarmă privind impactul negativ al pandemiei asupra copiilor: „Este cutremurător”

Ultimele Stiri
abonare newsletter