Politică

Consultare privind viitorul Europei şi schimbarea tratatelor europene, în Cluj-Napoca: „Schimbarea este invitabilă și este necesară”

PSD şi PES activists România au organizat, în acest final de săptămână, o consultare naţională prin intermediul căreia au preluat opiniile cetăţenilor privind viitorul UE şi schimbarea tratatelor europene. Cetăţenii au fost invitaţi să îşi exprime opţiunea pe sutele de panouri stradale amplasate în toată ţara, inclusiv la Cluj.

Cetăţenii au fost invitaţi să îşi exprime opţiunea pe sutele de panouri stradale amplasate în toată ţara Cetăţenii au fost invitaţi să îşi exprime opţiunea pe sutele de panouri stradale amplasate în toată ţara

 

„În ultimii ani întreg mapamondul a fost supus multiplelor crize și schimbărilor survenite, în mod invitabil, în urma acestora, crize care ne-au determinat să ne gândim cu seriozitate și atenție la nevoile noastre ca societate, la viitorul comunității noastre, a țării, la viitorul Europei”, a transmis PSD Cluj într-un comunicat de presă.


 

În data de 9 mai 2022, în contextul finalizării lucrărilor Conferinței privind viitorul Europei și ținând cont de propunerile avansate de cetățeni în cadrul acestui amplu exercițiu derulat la nivelul UE, Partidul Social Democrat împreună cu organizația PES activists România, au realizat în perioada 11-12 iunie în cadrul unei acțiuni ample, o consultare cu privire la oportunitatea organizării unei Convenții pentru modificarea tratatelor europene, în contextul demersului inițiat de către Parlamentul European.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Partidului Social Democrat Cluj împreună cu Tineretul Social Democrat Cluj și PES activists Cluj au demarat duminică, 12 iunie, în centrul municipiului Cluj Napoca o acțiune în cadrul căreia a fost organizată o dezbatere pe tema „Viitorul Europei şi schimbarea tratatelor europene”, alături de specialiști în domeniu, unde au fost discutate reglementările și soluțiile de care Europa are nevoie în acest moment, succedată de o acțiune de consultare a cetățenilor clujeni. 


„Schimbarea este invitabilă și este necesară, însă această schimbare trebuie să vină într-un mod susținut, dialogat, împreună cu cetățenii. Europa este o întreagă familie, formată pe tradiție, pe unitate, însă, în aceste momente este necesară o analiză individuală a nevoilor fiecărei țări pentru a genera ceea ce ne dorim cu toții, stabilitate. 

Astăzi (12 iunie-n.red.) am demarat o acțiune importantă, care ne-a oferit posibilitatea unui dialog deschis cu cetățenii pentru a înțelege nevoile și opțiunile cu privire la modificarea tratatelor europene. Raportul final al acțiunii a relevat nevoile acestora și faptul că își doresc o Europă mai puternică, accesul egal la sisteme de sănătate, creștere economică, un salariu minim european, crearea de locuri de muncă, o mai bună reprezentare la nivel european, siguranță, egalitate de șanse. Toate aceste date ne vor ajuta în demersurile noastre de a oferi cetățenilor schimbarea de care au cu adevărat nevoie”, a declarat președintele PSD Cluj, Alexandru Cordoș la finalizarea acțiunii.


 

CITEȘTE ȘI:

Europa începe la Cluj! Nicolae Ciucă: „Aici s-a realizat un transfer de ambiție”

Maia Sandu, discurs în plenul PE: „Integrarea europeană este, înainte de toate, un proiect de reformare internă a țării”

abonare newsletter