Politică

Deputatul Ungureanu (USR) acuză numirea unui manager „cu pete-n dosar“ la Institutul de Transplant Renal din Cluj

Deputatul Emanuel Ungureanu de la USR îl acuza pe ministrul Sănătății Alexandru Rafila pentru numirea stomatologului Dan Sîmpălean în funcția de manager interimar la Institutul de Transplant Renal din Cluj.

Deputatul Ungureanu (USR) acuză numirea unui manager „cu pete-n dosar“ la Institutul de Transplant Renal din Cluj Deputatul Ungureanu (USR) acuză numirea unui manager „cu pete-n dosar“ la Institutul de Transplant Renal din Cluj

 

 


În cursul zilei de 1 martie, Alexandru Rafila a semnat un ordin prin care Dan Sîmpălean (care a făcut „praf” mai multe spitale, spune Ungureanu) a fost numit manager interimar la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

 


Deputatul USR Ungureanu i-a trimis ministrului Sănătății un mesaj de protest împotriva acestei numiri și îi solicită să revocest ordinul, ca apoi să fie organizat un concurs pentru această funcție:

„Ieri, la Institutul de Transplant din Cluj-Napoca, a fost numit de către ministrul Sănătății PSD Alexandru Rafila, ca manager interimar, un politruc pesedisto-penelist care a făcut praf mai multe spitale din România.(vedeți ordinul de ministru semnat de Rafila în foto 3)
Numele lui este Dan Sâmpălean, un individ care a profitat de pandemie pentru a cumpăra la suprapreț produse de dezinfecție de 5 ori mai scumpe decât prețul de piață.


Mai mult decât atât, Sâmpălean, după ce a devenit manager, a comandat pentru spital, de la fosta firmă unde a fost angajat, pe nume Axia Medical, materiale în valoare de 200.000 de euro...

I-am transmis astăzi ministrului Rafila un mesaj de protest împotriva acestei numiri politice în fruntea unei instituții medicale care abia a scăpat de falimentul în care a fost băgată de traficantul de organe Mihai Lucan, fostul consilier al lui Emil Boc. Pesediștii nu se pot abține de la mizerii nici în vreme de război! Îi solicit ministrului Sănătății în mod public să revoce acest ordin și să organizeze un concurs cinstit la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca. E război, dar sunt cu ochii pe voi!”, a anunțat Emanuel Ungureanu.


Ce „pete-n dosar” are noul manager interimar ICUTR Cluj?

Medicul Dan Sîmpălean a fost demis de patru ori de la conducerea Spitalului Județean Mureș, în perioada 2015-2018, scrie zin.ro. Acolo medicul ar fi refuzat nejustificat să demareze licitația pentru construirea unui nou buncăr de radioterapie, dar a avut și diverse conflicte cu angajații care l-ar fi dat în judecată.

Totuși, imaginea lui Sîmpăleanu s-a pătat cu adevărat din cauza perioadei în care se afla la conducerea Spitalului Filatropia din București. Atunci, medicul stomatolog a achiziționat dezinfectanți la un preț de cinci ori mai mare decât prețul pieței, iar Sîmpălean s-a justificat spunând: „Am fost nevoiți în primul val să cumpărăm la suprapreț”.


În martie 2020, cei de la Filatropia au achiziționat 190 de „găletușe” de dezinfectant Incidin Active 1,5 kg la prețul de 25.000 de euro, potrivit sursei citate.

De asemenea, la același spital, Dan Sîmpălean a cumpărat aparatură extrem de costisitoare de la o firma Axia Medical, la care care lucrase înainte. El a făcut 40 de achiziții directe de la această firmă, la o lună după ce a ajuns la conducerea Filatropia.

Pe 13 iunie 2019, medicul stomatolog Dan Sîmpălean a fost numit de Gabriela Firea în funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic Filantropia din Bucureşti și a fost demis la finalul anului 2020 de Nicușor Dan. Interimatul său nu trebuia să depășească șase luni, însă Gabriela Firea a preferat să-i prelungească perioada, potrivit newsweek.ro.

CITEȘTE ȘI:

Rinichi primiți „peste rând” de Victor Socaciu. Emanuel Ungureanu: „Am fost la înmormântarea unor copii care ar fi putut fi salvați”

Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj, răspuns pentru ministrul Sănătății: „Problemele de securitate la incendiu rămân”

abonare newsletter