Politică

Asociația Municipiilor solicită primarilor din Rusia să oprească războiul din Ucraina: „Războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră!”

Asociția Municipiilor din România (AMR), condusă de primarul Emil Boc, a adresat o scrisoare deschisă primarilor de municipii și orașe din Rusia prin care le cere să facă toate diligențele necesare față de autoritățile centrale pentru a opri războiul din Ucraina.

Asociația Municipiilor solicită primarilor din Rusia să oprească războiul din Ucraina: „Războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră!” Asociația Municipiilor solicită primarilor din Rusia să oprească războiul din Ucraina: „Războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră!”

 

 


Într-o scrisoare deschisă adresată primarilor de municipii și orașe din Federația Rusă, primarii celor 109 municipii din România condamnă ferm invazia Ucrainei, arătând că impactul provocat de conflict va avea efecte negative asupra comunităților locale. 

 


„Asociația Municipiilor din România condamnă și respinge în mod categoric agresiunea militară a președintelui Putin asupra Ucrainei. Politica revizionistă a lui Putin trebuie oprită acum și nici o concesie nu trebuie să îi fie făcută. Asociația Municipiilor din România consideră că impactul provocat de conflictul armat dintre Federația Rusă și Ucraina, va avea multiple efecte negative asupra dezvoltării comunităților locale, atât de ordin economic, cât și de ordin social-umanitar. Primarii, reprezentând toate cele 109 municipii, reuniți în cadrul Asociației Municipiilor din România, consideră că au obligația să identifice căi și soluții pentru ca viața comunităților să se desfășoare în spiritul grijii față de cetățenii care ne-au investit cu această înaltă responsabilitate”, se arată în scrisoarea deschisă.

„Dragi primari, războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră”

În continuarea scrisorii, AMR cere primarilor să fac toate diligențele fașă pe autoritățile centrale pentru a opri războiul.


„Primarii municipiilor din România solicită Primarilor municipiilor și orașelor din Federația Rusă, în calitate de reprezentanți legitimi ai comunităților locale, să facă toate diligențele necesare față de autoritățile centrale pentru a opri acest război care nu reprezintă poporul rus și viitorul în care doresc să trăiască popoarele europene. Acest război este războiul lui Putin, nu războiul rușilor împotriva fraților și surorilor lor din Ucraina. Tinerilor de astăzi trebuie să li se permită să învețe și să colaboreze, nu să se ucidă între ei pentru cauze și țeluri care nu sunt ale lor.

Dragi primari din Federația Rusă, războiul lui Putin nu este războiul dumneavoastră! Noi nu blamăm poporul rus pentru războiul lui Putin!”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. În Ucraina toate drumurile duc la Haga

abonare newsletter