Actualitate

POZA ZILEI. În Ucraina toate drumurile duc la Haga

Pentru a îngreuna circulația trupelor rusești, ucrainenii au șters numele localităților de pe indicatoarele rutiere. Pentru a-i batjocori și enerva, au scris pe ele numele orașului care găzduiește Curtea Internațională de Justiție, unde sunt judecați criminalii de război.

POZA ZILEI. În Ucraina toate drumurile duc la Haga POZA ZILEI. În Ucraina toate drumurile duc la Haga

 

 


După ce mai mulți ucraineni au „furat” semnele de circulație pentru a deruta trupele rusești, alți cetățeni au venit cu o idee mai inventivă. Au acoperit numele localităților de pe indicatoarele rutiere și au scris pe ele numele orașului Haga, orașul în care se află Curtea Internațională de Justiție.

 


Reamintim că duminică, 27 februarie, Ucraina a depus plângere împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție a ONU de la Haga.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Zelenski a denunțat de asemenea „acțiunile criminale” ale Rusiei împotriva Ucrainei, apreciind că acestea au „caracteristicile unui genocid”, și a îndemnat comunitatea internațională să priveze Moscova de dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU.

„Ucraina a depus o plângere împotriva Rusiei la CIJ. Rusia trebuie să răspundă pentru manipularea conceptului de genocid pentru a justifica agresiunea. Cerem o decizie urgentă prin care să se ordone Rusiei să înceteze acum activitatea militară şi ne aşteptăm ca procesele să înceapă săptămâna viitoare”, a scris sâmbătă, pe Twitter, Zelenski.


 

CITEȘTE ȘI:

Ucraina a deschis un proces împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție: „Cerem o decizie urgentă”

Ultimele Stiri
abonare newsletter