Actualitate

Organizația Romilor îl acuză pe George Simion de furt! „Au creat o confuzie, iar 10% dintre romi au votat cu ei”

Organizați Romilor îl acuză pe George Simion că ar fi furat acronimul AUR, iar asta este și explicația pentru numărul mare de voturi pe care au reușit să îl strângă.

 

 


Alecu Ionel, Președintele Alianței pentru Unitatea Rromilor (AUR) îl acuză pe George Simion, președintele partidului AUR, de furt și înșelăciune, potrivit epochtimes.com.

 


Mai exact, Alecu Ionel îl acuză pe George Simion că și-a însușit acronimul „AUR” și a creat confuzie la alegerile parlamentare în rândul electoratului rrom.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru ca aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri", a declarat Alecu Ionel.


Alecu Ionel afirmă că acronimul AUR a apărut în 1996, iar sub această siglă ei au participat la alegerile locale și parlamentare din ultimii 24 de ani.

Prin urmare, așa au ajuns ca 10% dintre romi au votat un partid care este condus de membrii care au făcut declarații rasiste la adresa lor. Organizația romilor a spus că va da în judecată noul partid și că acest acronim este înregistrat la OSIM.


„Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere", a mai explicat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor care adaugă că anumiţi membri din conducerea partidului nou creat au făcut declaraţii rasiste la adresa rromilor.

George Simion a spus că Organizația Romilor sunt un ONG, iar ei sunt aprobați ca și partid politic.


„Din câte ştiu eu, ei sunt AUR, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanţa", a răspuns Simion.

CITEȘTE ȘI:

Amendă usturătoare pentru un simpatizant AUR care nu purta mască

abonare newsletter