Politică

AUR a întocmit „lista neagră” a jurnaliștilor din România: „Până la crimă e doar un pas”

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a inițiat miercuri o listă cu „cele mai toxice și false organe de presă” pe pagina oficială de Facebook a partidului.

„Lista neagră” a jurnaliștilor români, întocmită de AUR. „Lista neagră” a jurnaliștilor români, întocmită de AUR.

 

 


Astfel, AUR „a mai trecut miercuri o linie roșie și a făcut un gest inacceptabil într-o societate democratică” și și-a îndemnat simpatizanții să arate publicațiile din România care nu le plac, scrie presshub.ro.

 


Postarea a strâns peste 1.000 de comentarii în care fanii partidului au trecut pe „lista neagră” cam tot ce înseamnă presă centrală. Nu au scăpat nici măcar canalele care au promovat și încurajat intens AUR, cum ar fi Antena 3 ori România TV.

„AUR trece, prin această incitare la ură și la agresivitate față de jurnaliști, încă o linie roșie extrem de periculoasă. Nu e prima dată când se întâmplă așa. Tot AUR a incitat manifestanții anti vaccinare să ia cu asalt clădirea Parlamentului, pe 21 decembrie. George Simion și o mână de fani au încercat în ianuarie să intre peste primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și s-au înregistrat când au strigat scandarea xenofobă și extremistă «Noi, românii, îți suntem stăpânii».


De asemenea, în urmă cu un an, un simpatizant al partidului a publicat, pe contul său de Facebook, un mesaj de amenințare cu moartea la adresa intelectualilor care au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau un «cordon sanitar politic» în jurul AUR”, mai scrie sursa citată.

Citește pe larg despre acest subiect pe PressHub.

CITEȘTE ȘI:

Deputat PNL: „AUR trebuie scos în afara legii. Am extins plângerile penale”

Ultimele Stiri
abonare newsletter