Politică

Liberalii își aleg ASTĂZI președintele. Ziua confruntării dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban

Liberalii se reunesc în congres astăzi, 25 septembrie, pentru a alege noul preşedinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu.

Liberalii își aleg ASTĂZI președintele. Ziua confruntării dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban Liberalii își aleg ASTĂZI președintele. Ziua confruntării dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban

 

 


La reuniunea liberalilor sunt aşteptaţi 5.000 de delegaţi din toată ţara, printre care și preşedintele Klaus Iohannis.

Pentru accesul participanţilor la lucrări au fost impuse o serie de măsuri în contextul pandemiei de COVID-19, intrarea în sala reuniunii făcându-se numai pe baza adeverinţei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a rezultatului negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid ori a certificatelor care dovedesc trecerea prin boală. De asemenea, preşedinţii filialelor PNL au fost obligaţi, la rândul lor, să verifice dacă delegaţii au toate documentele necesare şi nicio organizaţie nu va avea invitaţi.


Potrivit digi24.ro, premierul Florin Cîţu a respins toate acuzaţiile potrivit cărora acest congres ar fi organizat ilegal, cu atât de mulţi participanţi, având în vedere normele legale aprobate pentru scenariul roşu al pandemiei în care a intrat Capitala, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depăşit 3 la mia de locuitori.

„La Congresul PNL se va purta mască. Este legal pentru că este un congres unde este un spaţiu de 3 metri pătraţi de persoană. Sunt 15.000 de metri pătraţi, deci, dacă vor fi 5.000 de persoane, se poate ţine în condiţii de legalitate. Până la urmă trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, avem certificat, nu putem să ne oprim de fiecare dată”, a precizat Cîţu.


În debutul Congresului PNL sunt programate discursuri ale invitaţilor: preşedintele Klaus Iohannis, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice. Actualul preşedinte al partidului, Ludovic Orban, va prezenta ulterior raportul de activitate al mandatului său.

Cei doi candidaţi la funcţia de preşedinte PNL vor avea la dispoziţie câte 20 de minute pentru a-şi prezenta moţiunile, urmaţi fiind de discursurile a câte 5 susţinători timp de 5 minute fiecare.


Votul pentru candidaţii la preşedinţia partidului ar putea începe în jurul orei 14:00, conform informaţiilor transmise de organizatori.
 

CITEȘTE ȘI


Boc e de facto șeful PNL. Singura voce care contează în partid!

abonare newsletter