Politică

Emil Boc a explicat de ce îl susține pe Florin Cîțu: „Pentru ca fiicele mele să rămână în țară”

Emil Boc a declarat că îl susține pe premierul Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL deoarece îl vede capabil să ducă România la nivelul țărilor europene, astfel încât românii să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate.

 

 


Primarul Emil Boc a declarat că Florin Cîțu este singurul pe care îl vede capabil să ofere românilor o viață ca în alte șări din Uniunea Europeană, astfel încât românii să poată duce un trai decent în țară și cei plecați în străinătate, să se întoarcă. El a spus că își dorește ca și fiicele sale, Cezara și Patricia Boc, să rămână în țară, iar românii să poată avea acces la educație, sănătate și servicii de calitate.

 


„Mesajul meu este unul simplu și direct: îmi doresc o Românie de mâine în care românii să trăiască la fel sau cât mai aproape de modul în care trăiesc și alți europeni, să aibă acces la infrastructură, la educație, la sănătate, la servicii de calitate, cei care au plecat, să se întoarcă acasă, cei care vor să plece, să nu mai plece în străinătate. Avem nevoie de o asemenea Românie, care să îi țină pe români acasă. Pentru asta, avem nevoie de o Românie liberală, pentru că pune accentul, în primul rând, pe investiții, pe locuri de muncă bine plătite, pe ceea ce noi numim a produce ceva, înainte de a împărți. Asta o poate aduce liberalismul. Cine din PNL poate să ducă România, în acest moment, la acest nivel? Eu cred că acesta este premierul actual, Florin Cîțu. A demonstrat și ca ministru al Finanțelor, demonstrează și ca prim-ministru în fiecare zi, și am să vă dau exemplu Programul Național de Reziliență (Planul Național de Redresare și Reziliență, PNRR – n.red). Amprenta decisivă a primului ministru acolo, la Bruxelles, unde a obținut el personal, fiind acolo prezent, să dăm șansă României pentru a atinge obiectivele de care am vorbit mai devreme, ca și fiicele mele să rămână în țară, să nu plece în străinătate, și alți români să se întoarcă și țara să se modernizeze dintr-un colț în altul”, a declarat Emil Boc, la Digi24.

Cîțu, candidat oficial la șefia PNL

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineața oficial candidatura la funcția de președinte al PNL, intrând astfel în competiție cu Ludovic Orban, actualul președinte al partidului.


„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Vă mulţumesc că sunteţi azi alături de mine, când fac acest anunţ important pentru partid, pentru România şi pentru mine. Am decis să mă înscriu pentru competiţia pentru preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Le mulţumesc şi liderilor politici puternici din PNL care au crezut în mine din primul moment în care m-am înscris în partid şi care şi astăzi mă susţin şi fac parte din echipa mea”, a declarat Florin Cîțu.

La momentul anunțului făcut de Cîțu a fost prezent și primarul Clujului, Emil Boc, susținător „înfocat” al premierului pentru șefia la PNL, edilul clujean considerând că actualul prim-ministru este cea mai bună alegere pentru această funcție.


CITEȘTE ȘI

Fiica lui Emil Boc, vedetă pe TikTok. Ține lecții de drept vizualizate de milioane de oameni

 

abonare newsletter