Politică

Cine este informatorul PSD din Ministerul Sănătății? Voiculescu a încercat să scape de el

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a dezvăluit într-o emisiune televizată că un înalt funcționar, care are un salariu de 20.000 de lei, transmite documente din interiorul instituției către PSD.

 

 


Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a susținut recent în mod public faptul că un înalt funcționar public, care are un salariu de 20.000 de lei, transmite documente din interiorul instituției către PSD. De asemenea, acesta a transmis că funcționarul încă se află în funcție.

 


Potrivit unor documente obținute de Investigatoria și semnate de Vlad Voiculescu, se pare că au existat mai multe adrese din februarie și până în aprilie, prin care ministrul Voiculescu cerea lui Florin Cîțu demiterea secretarului general adjunct al ministerului, Dănuț Cristian Popa. Vlad Voiculescu a încercat încă de la începutul acestui an să îl scoată pe informatorul PSD din cadrul ministerului, însă cererile lui nu fuseseră soluționate nici până în aprilie.

Fost informator al Securității

Dănuț Cristian Popa are în spate o veritabilă carieră de turnător. Acesta s-a făcut remarcat încă din perioada comunismului, când a fost recrutat de Securitate, în 1982, pentru supravegherea operativă a unui cetățean străin, coleg de facultate, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Acesta avea numele conspirativ „Pană”, scrie publicația citată.


Dănuț Cristian Popa a fost și președinte al Consiliului de Administrație al Unifarm pentru câteva luni, ulterior fiind doar membru al consiliului. Vlad Voiculescu a susținut recent că această companie a dat unul dintre cele mai mari tunuri în timpul pandemiei COVID-19 din România.

Potrivit declarației de avere din anul 2020, Popa câștiga 138.142 de lei de la Ministerul Sănătății, în calitatea sa de secretar general adjunct al instituției, dar și 82.788 lei de la Unifarm, mai arată Investigatoria.


De la Ministerul Sportului, la Sănătate

Popa a ajuns la Ministerul Sănătății într-un mod cel puțin controversat. Valeriu Nicolae, care i-a studiat CV-ul, arată cum în timp ce Dănuț Cristian Popa era secretar general al Federației de Tir Sportiv și-a făcut și cursurile de înalt funcționar public.

După ce PSD a revenit la putere, Dănuț Cristian Popa a fost funcționar public la Evidența Populației Pitești, însă doar câteva zile. Nu degeaba „s-a chinuit” cu o astfel de funcție. La scurt timp a fost numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sportului, funcție pe care a deținut-o trei ani, până în 2016. De atunci este secretar general adjunct în Ministerul Sănătății.


„În 2007-2008 este deja secretar general al federației de tir sportiv, așa că, preventiv, face și cursurile de înalt funcționar public, că nu se știe niciodată. Ocazia apare odată cu revenirea PSD-ului la putere, când omul devine pentru câteva zile funcționar public la Evidența Populației la Pitești, pentru a putea fi numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sporturilor, așa mârlănește, specific PSD-ului.

În numai doi ani, salariul lui se va dubla, apoi se va dubla din nou. Domnul Popa, turnătorul priceput la tir, medicină și stomatologie, va ajunge să câștige în 2017, numai de la stat, 230.630 de lei pe an sau 19.219 lei pe lună, cu peste 4.000 mai mult decât președintele României”, a punctat Valeriu Nicolae într-o postare pe Facebook pe data de 17 februarie.

„Ducea toate documentele care lui îi păreau interesante la partid”

Despre informatorul PSD din Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu a spus că „ducea toate documentele care lui îi păreau interesante pentru partid – ordine de ministru, referate, orice fel de lucru care ar putea face Ministerul Sănătăţii sau pe mine personal atacabil în presă. Poate şi alte lucruri.”

Fostul ministru al Sănătății s-a chinuit luni de zile să îl scoată pe Dănuț Cristian Popa, zis „Pană”, din instituție, însă cererile formulate către prim-ministrul Florin Cîțu au rămas fără răspuns.

Documentul care arată insistența lui Voiculescu de a obține demiterea secretarului general adjunct al Ministerului Sănătății, Dănuț Cristian Popa, dar și celelalte date care se potrivesc (nivelul de salarizare, statutul de înalt funcționar public) confirmă faptul că informatorul PSD din Ministerul Sănătății e nimeni altul decât acest personaj, cu trecut de turnător, mai scrie publicația citată.

CITEȘTE ȘI

Cîțu: „Dan Barna să spună dacă știe ceva despre acuzațiile lui Voiculescu cu privire la numărul deceselor”

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter